Visoko sedenje in športna vožnja? Nekako mi pride na misel kak športni terenec, ki zaradi širokih pnevmatik ni več terenec, zaradi visokega težišča pa tudi ni pretirano športen. Pri BMW-ju, avtomobilskemu delu, imajo en tak primerek. Sliši na ime X5, vendar ima lahko zraven črko M. Hiter hudič.

Seveda, cestne pnevmatike in teren ne grejo skupaj. Tudi lep makadam je s S1000XR bolj mučenje kot pa vožnja motocikla. Sploh če prej voziš potovalno enduro. Na BMW-jevi internetni strani ga najdemo tam, kjer so ostali potovalni »terenci«. Vendar pa tja kar nekako ne paše.

BMW S1000XR 1BMW S1000XR seveda sodi na asfalt. Toliko delov je enakih ali pa zelo podobnih, kot jih najdemo na S1000R in RR, da drugače seveda ne more biti. Ker pa so potovanja z nakedom ali športnikom, sploh v dvoje, vse prej kot višek udobja, me zelo veseli, da je Ducatijeva Multistrada dobila resnega tekmeca.

BMW S1000XR 4Moči je več kot dovolj in to v vseh prestavah, pri vseh obratih. 160 konjev bo nenazadnje dovolj tudi za hvaljenje za šankom. Menjalnik je kratek, najvišja hitrost pa okoli 250 km/h. Poraba se bo gibala okoli 6 in pol litra na sto kilometrov. Zavore so odlične, podprte z najnovejšim ABS pomočnikom, ki se trudi eliminirat človekove neumnosti. Isto delo ves čas opravljata tudi nadzor nad zdrsom zadnjega kolesa in aktivno vzmetenje Dynamic ESA, ki smo ga že dodobra spoznali na GS-u. Dolgčas? Ko prebiram tehnične specifikacije gotovo. Je to sploh še motor?. Ga bom vozil jaz ali bo on mene?

width="1000"Seveda lahko z dovolj debelo denarnico nabavim zares vse kar si zamislim, razen gretja sedeža. To funkcijo opravlja agregat. Ni moteče, a bolj ko je vroče, bolj se opazi. Zaenkrat še ne morem kupiti balance, ki pri določenih vrtljajih ne bi rahlo vibrirala. Te male vibracije so moteče, vendar le, ko o njih razmišljam.

BMW S1000XR 5Prej sem omenil dolgčas. Hmm…ni dolgčas. Nikoli. Vseeno po kakšni cesti se vozim. BMW S1000XR je konkreten kos motorja in na mestu se ta teža tudi čuti. Vendar pa je naravnost impresivno, kako zelo lahkoten je takoj, ko speljem. Žal, ampak res žal, je perfekten kos motorja. Vem, da se marsikdo z menoj ne bo strinjal. Nekateri boste rekli, da se je z njim težko peljati umirjeno. Res je, kar težko je biti »počasen«. Predvsem zato, ker ob tej umirjeni vožnji dobiš občutek, da bi se lahko peljal še enkrat hitreje in bi bil še vedno popolnoma suveren. Malo odpreš plin in si v športno-potovalnih nebesih, kjer lahko ostaneš dokler je še kaj goriva v rezervoarju, ali pa te ustavi mož postave. Najbolje je, ker ni pomembno kakšna je podlaga. Drseča, zrukana, gladka - BMW S1000XR ves čas daje občutek popolne kontrole. Prav vseeno je tudi, če je na zadnjem sedežu sopotnica. Agregatu moči nikoli ne zmanjka in vzmetenje deluje ravno tako odlično. Voznik se glede ergonomije nima kaj pritoževati, kar pa ne bi mogel reči za sopotnico. Pa ne zaradi udobja, pač pa zaradi bolečin v ramah in rokah, saj S1000XR pospešuje in zavira tako brutalno, da je za sopotnico tista ura na motorju veliko bolj intenzivna kot ura v fitnesu. Seveda pa je veliko odvisno tudi od osla, ki drži balanco. Ampak, ko je tako težko neizkoristiti vseh zmogljivosti, ki jih BMW S1000XR ponuja.

BMW S1000XR 6Vsekakor in nujno obvezno je, da je S1000XR opremljen z vsemi dodatki kar jih BMW ponuja. Še posebej s Quickshifterjem PRO, ki deluje tako, da lahko prestavljamo gor in dol brez uporabe sklopke. Vrhunski dodatek, ki ga je res treba imeti. Seveda žal za doplačilo. Kot tudi skoraj vsi ostali elektronski bonbončki.

BMW S1000XR 3Vem, da bo spet veliko pisanja, kako je vsa ta moč, vsi ti dodatki in super ciklistika povsem brez veze, ker se z Versysom 650 prav tako pripelješ kamorkoli. Seveda se in tudi čisto spodobno in se glede smotrnosti takega nakupa z vami tudi strinjam. Vendar pa tisti, ki kupujemo motorje s srcem in malo manj z razumom, se s tem nikoli ne bomo strinjali. Pa čeprav priznamo, da smo malo »moteni«.

BMW S1000XR 7

Moje pisanje je kar malo pristransko. Pa ne zaradi značke, ki jo motor nosi. Ampak, ker je - vsaj meni, BMW S1000XR tako zelo zelo pisan na kožo. Seveda ves ta užitek ni poceni. Ampak, kaj pa če je vse res in je S1000XR res tako popoln? Potem tudi tako drag ni več. Za tak denar namreč še spodobnega Golfa ne dobim. Želim si le, da bi S1000XR imel malo več V2 značaja ali pa vsaj še eno prestavo v menjalniku samo za uporabo na avtocesti.