Hondin model Varadero 125 poznamo že od leta 2001. Za letošnjo sezono je bil model sicer prvič, zato pa temeljito, prenovljen. Prenova se odraža tako na tehničnem, kot tudi oblikovnem področju. Hondini inženirji so posodobili dvovaljni agregat in mu namenili elektronski vbrizg goriva. Varadero 125 tako izgleda zelo "resno". Na prvi pogled nekoliko spominja na hišni model Transalp 650.

Varadero 125 izgleda in se vozi kot motocikel večje prostornine.
Varadero 125 izgleda in se vozi kot motocikel večje prostornine.

Agregat
Predhodni model je imel tehnično nekoliko zastarel agregat z uplinjačem. Sedaj na prenovljenem dvovaljnem, tekočinsko hlajenem agregatu najdemo elektronski vbrizg goriva. Po njegovi zaslugi naj bi po navedbah tovarne Varadero 125 imel več moči pri srednjih obratih in manjšo porabo goriva. Ta je na testu znašala okoli 4 l/100 km. Agregat zmore največjo moč 11KW (15 KM) pri 11.000 rpm in 10 Nm navora pri 8.500 rpm.

Agregat je najbolj živahen med 7.000 in 10.0000 vrtljaji, kjer ga moramo ves čas držati, če želimo bolj dinamično vožnjo.
Agregat je najbolj živahen med 7.000 in 10.0000 vrtljaji, kjer ga moramo ves čas držati, če želimo bolj dinamično vožnjo.
Varadero 125 je med vožnjo po mestu prepričljiv.
Varadero 125 je med vožnjo po mestu prepričljiv.
V svojem razredu ima res odlične zavore.
V svojem razredu ima res odlične zavore.

Zmogljivosti, vožnja
Varadero 125 izgleda in se vozi kot motorji večjih prostornin. Poleg dobrih zavor, ki jih lahko pohvalim, je tu še udoben, sproščen položaj sedenja. V 125 kubičnem razredu je udobje sopotnika bolj izjema, kot pravilo. Tu spada Varadero v skupino izjem, saj je položaj sopotnika izredno udoben. Sopotnik ima za držanje na voljo ravno pravšnje ročaje. Posoda za gorivo je dovolj zajetna (16,8 litra) in zagotavlja precejšno avtonomijo. Motocikel je v vožnji stabilen vse do najvišje hitrosti, ki znaša okoli 105 km/h. Do hitrosti 90 km/h pospeši hitro in zvezno, za kaj več pa ga je potrebno priganjati.

Med vožnjo po mestu je motocikel zelo prepričljiv. Ima dovolj moči za spremljanje in prehitevanje ostalega prometa. Pri vožnji izven naselij je zgodba obratna. Z že omenjeno najvišjo hitrostjo je na odprtih cestah komaj dovolj hiter. Tako o kakršnem koli varnem prehitevanju izven naselja ne moremo govoriti.

Zapeljiv pogled...
Zapeljiv pogled…
Ogledali sta pritrjeni na masko motocikla.
Ogledali sta pritrjeni na masko motocikla.

Števec motornih vrtljajev ima rdeče polje od 12000 rpm naprej. Agregat ni vredno priganjati vse do rdečega polja. Pri nižjih obratih je motor nekoliko len, a motocikel tehta kar 152 kilogramov brez tekočin. Najbolj živahen je med 7.000 in 10.0000 obrati, kjer se najbolje počuti in v tem območju si lahko privoščimo tudi bolj dinamično vožnjo. Majhna prostornina štiritaktnega agregata pač ne more delati čudežev. Na srečo je tu natančen menjalnik, s katerim hitro pretikamo med petimi prestavami in lovimo najbolj ugodne vrtljaje dvovaljnika.

Izgled, oblikovanje
Na prvi pogled najbolj izstopa dvojni sprednji žaromet in kar zajetna prednja maska z vetrobranom. Vzvratni ogledali sta od prenove dalje nameščeni na maski motorja in ne več na krmilu. Zadnja luč je izposojena iz Hondine CBF serije. Integrirani smerniki so moderne "bele" barve. S prednjim platiščem s samo enim zavornim kolutom, nam mali Varadero nakaže, da le ni tako zmogljiv, kot izgleda.

Dvovaljni, 4T, tekočinsko hlajen agregat.
Dvovaljni, 4T, tekočinsko hlajen agregat.
Kolut dimenzije 276 mm.
Kolut dimenzije 276 mm.
Nastavljiva prednapetost vzmeti.
Nastavljiva prednapetost vzmeti.

Zavore, vzmetenje
Za ta razred ima Varadero 125 zelo dobre zavore. Za učinkovito zaviranje s prednjo zavoro zadošča že stisk zavorne ročice le z enim prstom. Tudi zadnja zavora dobro grabi, skoraj preveč dobro, saj sem potreboval kar nekaj kilometrov, da sem se privadil nanjo in mi zadnje kolo ni več blokiralo. Na prednjem kolesu je nameščen 276 mm vellik zavorni kolut, v katerega med zaviranjem grize dvobatna čeljust. Na zadnjem kolesu je nameščen zavorni disk dimenzije 220 mm.

Za vzmetenje spredaj skrbijo klasične teleskopske vilice, ki svojo nalogo opravljajo zadovoljivo in niso premehke. Nastavitev zadnjega vzmetenja sem nekoliko prilagodil svoji teži (90 kg), saj je bilo serijsko premehko, zato sem povečal prenapetost zadnji vzmeti.

Armaturna plošča
Honde so od vedno slovele kot dobro opremljeni in udobni motocikli. Armaturna plošča na malem Varaderu je prav taka - dobro opremljena namreč. Centralnima merilnikoma hitrosti in obratov motorja, delajo družbo še manjši merilnik temperature agregata in opozorilne lučke.
Na vsakem od velikih analognih merilnikov najdemo tudi digitalni zaslon, ki prikazuje uro oziroma prevožene kilometre. Vse skupaj je lepo zapakirano v res všečno armaturno ploščo.

Vse na pravem mestu!
Vse na pravem mestu!

Sodba
125 kubični motocikli so pri nas nekoliko preveč zapostavljeni oziroma premalo uveljavljeni. Izkušenim motoristom se bo zdel Varadero 125 bistveno prešibak, tudi za vsakodnevne opravke. Ostanejo mladoletni motoristi, ki pa po začetkih na 125-tkah hitro presedlajo na močnejše motocikle.

Varadero 125 je odlična izbira za začetnika v svetu motociklizma.
Varadero 125 je odlična izbira za začetnika v svetu motociklizma.

Škoda! Honda Varadero 125 je prijazen in uporaben delovni stroj za vsakodnevne opravke, vožnjo v službo in izlete v dvoje z dovolj udobja tudi za sopotnika. Razširjenost tega tipa motociklov se tudi pri nas sicer lahko kaj hitro poveča. Kako? Tako, da bi bilo dovoljeno voznikom z izpitom B kategorije voziti motocikle do 125 ccm prostornine, kot je to v tujini že marsikje urejeno! Vsekakor je Varadero 125 odlična izbira za začetnika v svetu motociklizma, nekoliko moti le visoka cena novega motocikla.

Varadero 125 je na voljo v srebrni, črni, rdeči in bež barvni kombinaciji. Honda obljublja dve letno garancijo pri neomejeno prevoženih kilometrih. Zanj boste odšteli 4.890 evrov.