V Estorilu na Portugalskem smo po stezi popeljali novo Aprilio RSV4R, cenejšo različico lani predstavljenega modela RSV4 Factory, kateri so vzeli nekaj najžlahtnejših komponent. Definitivno navdušila!

Aprilia RSV4R 1Če je RSV4 Factory namenjena absolutnim dirkačem, ki se udejstvujejo na dirkah, ciljajo na zmage in imajo profesionalno ekipo mehanikov, potem je model R namenjen izkušenim amaterjem, ki se z veseljem podajo na kakšen dan na pisti, izboljšujejo svojo tehniko in čas ter imajo kolega mehanika.

A nikar ne mislite, da je zato kaj pretirano počasnejša od povsem dirkaške sestrice. Je pa zato morda nekoliko bolj enostavna in prijetnejša za tisto "homologirano" uporabo. Vodljiva kot šestotak se je izkazala v ovinkih in izhodih iz njih, na dooooooolgi Estorilski ravnini pa je 180 konjski V4 pokazal, da zmore tudi zelo pospešiti in hitro peljati.

Aprilia RSV4R 2Kompletne vtise si boste v nekaj dneh lahko prebrali na Motosvetu, pripravljamo pa tudi video, kjer boste med drugim od glavnih inženirjev Aprilie izvedeli vse najbolj sočne detajle novinke RSV4R, ki so jo na trg postavili v sredini oktobra.