Ko je KTM na Eicmi leta 2009 predstavil 125-kubična koncepta Stunt in Race nihče v resnici ni verjel, da bosta kdaj zares ugledala prodajne salone v serijski izpeljanki.

KTM Duke 125 3Ko so Avstrijci dovolj dolgo trmarili in grozili, da bodo malčka res spravili v serijsko proizvodnjo, zopet nihče ni verjel, da bosta v končni izvedbi zares tako privlačna in dodelana kot koncepta, njuna cena pa vsaj približno dosegljiva ciljni publiki – to preprosto ni v navadi in večina proizvajalcev se "tako pač ne gre" Slastni koncepti in študije japonskih proizvajalcev na salonih vzbujajo izdatno slinjenje, nato pa v prodajo romajo v medli, konfekcijski različici.

KTM Duke 125 4KTM Duke 125 je na pogled zares slasten, čeprav ne gre več za konceptno verzijo. Ob prvem obhodu in ogledu se zdi droben, a ko ga zajaham v sedlu ne manjka prostora. Sedež je dirkaško ozek ter sorazmerno visoko nasajen za naked motocikel segmenta 125 in vzmetenje se pod mojo težo le malo poda. No, skoraj nič. Paket deluje odraslo, izrazito kompaktno in še pred zagonom agregata – nabrušeno. Da prvi vtis ni napačen, mali Duke med vožnjo le naglasi in poudari – je čistokrven  KTM.

KTM Duke 125 2Oranžni  so vedeli komu in kaj bodo prodajali ter to tudi zasnovali in izdelali. Vedeli so kaj ciljna publika hoče, kaj v resnici potrebuje in kaj si lahko privošči ter izdelali mokre sanje vsakega najstnika, ki je vsaj malo "cepljen" na frajerjenje na dveh kolesih.

KTM Duke 125 1