Supermoto. Dajmo ga narediti večjega in močnejšega in še bolj zlobnega ter ga umiriti z elektroniko. Veste, prav vesel sem, da je imel testni motocikel zavore nadgrajene s sistemom ABS in je drsenje zadka ter dvigovanje prednjega kolesa (tega je veliko) krotila elektronika. Sicer bi bila moja 300-kilometrska "turca" čez Vršič mnogo prenaporna.

Aprilia Dorsoduro 1200 ATC 11Če odmislim pozicijo sedenja, je obnašanje motocikla zelo apriljaško. Vzmetenje je treba zmehčati pod razumno mejo in motocikel v križih spustiti za slab centimeter, da dobimo lahkotno vodljiv motocikel. Obvezna je tudi menjava pogonskih zobnikov, da dobimo pravo razmerje v prenosu in umirimo cukanje pri nižjih hitrostih. Zlasti v mestu zna biti to cukanje zelo nadležno. Potem je vse skupaj eno samo asfaltno veselje.

Aprilia Dorsoduro 1200 ATC 17Elektronika ima polne roke dela pri obvladovanju (dejansko) premočnega agregata. Voznik, ki se odloči elektroniko izključiti, naj ima dovolj zračno obleko, saj bo temperatura pod njo naraščala. Ob majhnem rezervoarju in neverjetno veliki porabi goriva boste morda lahko zaslužili kak dodaten evro s pisanjem ocen bencinskih črpalk. Te boste obiskovali pogosto. Kar mogoče niti ni slabo, saj nas na nekaterih postrežejo prav simpatične mladenke. Oh ja, kot na manjši sestri, tudi tukaj živce para in reže v rit trakec na sedežu. Izumitelju skrajno nadležne inovacije bi morali onemogočiti približevanje motociklom. Za vedno. Aprilia Dorsoduro 1200 v dvoje? To je izredno zabaven enosed. Pika.