Vohamo komentatorsko pestrost v vrsticah pod tem in prihajajočim, daljšim člankom. Spet se bodo kresala mnenja o tem, ali je kombinacija bokserskega motorja in kardana dobra; zakaj je boljši Varadero in kako je nekdo slišal, da je nekdo nekje prebral, da se enostransko vpeta nihajka rada lomi.

BMW R1200 GS - Sumimo, da je nekomu tam na bavarskem zelo kristalno jasno, da moč ni vse.
BMW R1200 GS - Sumimo, da je nekomu tam na bavarskem zelo kristalno jasno, da moč ni vse.

Staremu se leta, če sodimo po prodajnih številkah, niso poznala. Kljub temu, da je konkurenca vrgla v ogenj nekaj zanimivih in s kilovati sila bogato obdarjenih kosov železa, je ‘zračni’ R1200 GS ostal na vrhu prodajnih rezultatov. A je že prav, da gre ata v korak s časom in, evo ga, po novem ga poleg zraka hladi tudi tekočina. Bokserski tip motorja (s povešenimi joški) ostaja; kardanski prenos moči na zadnje kolo prav tako – zdaj je nameščen na levi strani.

BMW R1200GS 2013 - Bokserski tip motorja ostaja; kardanski prenos moči na zadnje kolo prav tako – zdaj je nameščen na levi strani.
BMW R1200GS 2013 - Bokserski tip motorja ostaja; kardanski prenos moči na zadnje kolo prav tako – zdaj je nameščen na levi strani.

Položaj za krmilom je znan, preizkušen in izredno neutrujajoč. Nekaj sprememb pri postavitvi stikal na armaturni plošči ne povzroča zmede. Elektronika ponuja malo morje nastavitev delovanja motorja, sistema proti zdrsu, protiblokirnega zavornega sistema in vzmetenja. O učinku preklopa med različnimi programi se bom zaenkrat vzdržal, ker zadeva zahteva čas. Brez zadržkov pa lahko zapišem, da je motor naravnost briljanten: z ogromno zalogo navora od dva tisočaka vrtljajev naprej, dosti mirnejši od prejšnjega in s pristno povezavo desnice in valjev. Kljub temu, da sta klasično ‘zajlo’ nadomestila potenciometer in žica (E-gas pravijo temu pri BMW-ju). Pri potovalnem GT-ju (ali GTL-u) iste znamke se je namreč treba navaditi, da se šest valjev, prav tako povezanih z ‘ride-by-wire’, ne odziva tako hipno.

BMW R1200 GS 2013
BMW R1200 GS 2013

Vas skrbi le 125 ‘konjev’? Ducati, Honda, KTM in Triumph so pripravili zmogljivejše potovalne endure … Sumimo, da je nekomu tam na bavarskem zelo kristalno jasno, da moč ni vse. Vsaj ne pri motociklu, s katerim naj bi lagodno vijugali med istrskimi griči.

Vremenska napoved štima. Se vidimo na cesti in beremo čez teden ali dva.