Iz najbolj oddaljene točke(1. del) najine poti, sva morala še nazaj... laugh

9.dan - 12.8.2017 Monemvasia - Sparti - Olimpia - Lefkada

Prevoženi km: 540km
Cena prenočišča: 300€/4noči
Varno parkirišče: DA

Po odličnem počitku naju je pot vodila na plaže na drugem delu Grčije. Zapeljala sva se do mesta Sparti, si tam ogledala stadion in kip Špartanca ter pot nadaljevala v olimpijsko vas Olimpia.

Ko sva zagledala kolono za karte in skozi ograjo ponovno videla ruševine in kamne, kot neštetokrat prej, sva se odločila, da se zapeljeva po cesti okoli in si na hitro pogledava, kar se da videti izza ograje (vidi se precejšnji del).  Po hitrem postopku sva zapeljala nazaj na glavno cesto in ponovno razdaljo premagovala hitreje. Hitro sva prispela do mosta v Patri, ki povezuje Peloponez in celinsko Grčijo.

Čez sva zapeljala v zelo počasnem ritmu in se navduševala nad arhitekturo. Sledi plačilo mostnine, ki je 15% mostnine za osebna vozila (1,9€) in gas po AC za ciljem Lefkada. V poznih popoldanskih urah prispeva v kraj Nikiana, sobo v osebni hiši z bazenom in krasnim pogledom na morje, ter celino (Alenka’s House). Razpakirava in pljusk v vodo.

10.dan - 13.8.2017 Lefkada

Prevoženi km: 90km

Prvi dan raziskovanja Lefkade! Namen je obiskati plaže južnega dela otoka. Lastnica nastanitve nama priporoča, da se drživa le glavne ceste in naj gledava karto, ki nama jo je priložila, sicer bova vozila po katastrofalnih cestah. Na vsa priporočila, se pametno odločim, da vseeno vklopim garmina. Saj bo pa ja vedel glavno pot do Porto Katsiki, no pa tudi sam bom gledal še malo table, da ne skreneva iz glavne poti. S skupnimi močmi (Garmin in jaz) nama vseeno ni uspelo :) Teta na Garminu se odloči in mi sporoči “čez 200m zavijte desno”. Jaz s strahom začnem opazovati table in vidim veliko modro tablo za Sivros.

Na prvo žogo tudi cesta deluje glavna zato se le odločim zaviti desno. NAPAKA! Po par km se začne “jajčkanje” po ozkih, slabih cestah, kjer sva se sredi sezone vozila le midva (čudno kajne?).

Za nameček pa sem računal, da bom vmes še tankal, saj imajo ob glavnih cestah črpalke… Tukaj je žal ni bilo (ne glavne ceste in ne črpalke), tako da sva na hlape prispela v Porto Katsiki.

Krasna plaža, a ravno ta dan je pihalo kot pri norcih, zato jo pogledava od blizu, jo poslikava in odpeljeva proti naslednji plaži, ki je bila v mislih za ta dan. Vasiliki je plaža v mestu z istim imenom. Tam sva tudi najin “vakum” v tanku uspešno zapolnila z bencinom. Ta plaža se je izkazala za lokacijo dneva, tako da sva tam ostala do poznih popoldanskih ur. Sledila je pot mimo preostalih plaž na jugu in vzhodu, vse do najine sobe.

 

11.dan - 14.8.2017 Lefkada

Prevoženi km: 80km

Dan za ogled starega mesta Kyra in plaž na severnem delu otoka.

12.dan - 15.8.2017 Lefkada

Brez motorja

Odležavanje na plaži pod studiom in raziskovanje mesta Lefkada.

13.dan - 16.8.2017 Lefkada - Prespansko jezero - Ohrid

Prevoženi km: 460km
Cena prenočišča: 20€
Varno parkirišče: DA

Po nekaj dneh kopanja, sledi pot nazaj proti domovini. Proti dnevnemu cilju Ohrid sva se peljala kombinirano AC in stara cesta. Presenečen sem bil, da ima Grčija kar nekaj novih AC, ki še niso bile vrisane ne v google maps in ne v karte v garminu (CN Europe 2018.1). Naj omenim, da je del AC potekal skozi nacionalne parke in morda tudi zaradi tega postane AC malce bolj zanimiva. Po prečkanju Albanske meje pa velika sprememba. Policije na cestah veliko več kot v Grčiji, kjer jih pravzaprav skoraj nisva srečala, ceste in narava pa krasna. Po načrtu, zapeljeva v nacionalni park Prespa,

od koder segajo krasni pogledi na Prespansko jezero, kaj hitro pa se znajdeva na Albansko-Makedonski meji. Po nekaj km vožnje po Makedoniji, zapeljeva na prelaz v nacionalnem parku Galichica. Na vrhu prelaza so krasna izhodišča za pohode od koder je na eni strani pogled na Prespansko jezero, na drugi strani pa na Ohridsko.

V mestu Ohrid sva imela rezervirano prenočišče (Apartma Pendik), ki je v čistem centru mesta in ima garažo za motor. Sledil je ogled mesta, mestnega parka in njihovih znamenitosti. Za konec pa še odlična in poceni Makedonska pleskavica v restavraciji Belvedere.

14.dan - 17.8.2017 Ohrid - Tirana - Budva

Prevoženi km: 310km
Cena prenočišča: 30€
Varno parkirišče: DA

Rana ura, zlata ura. Ob zagonu motorja, nekam čudno utripne zaslon, to sem sicer opazil že prej na poti, a tokrat je bilo to še očitneje. Tolažim se, da je samo akumulator in da bo sigurno zdržal še teh par km do doma. Nič, dokler gre gre in sva krenila v smeri Albanije. Vozila sva ob Ohridskem jezeru in v mestu Struga, še zadnjič natočila najcenejši bencin na poti (če se prav spomnim nekaj pod 1€/l).

Na meji z Albanijo brez težav in brez gneče. V roku pol ure vožnje po Albaniji, prične postajati vse bolj vroče- 40°C. Da to ni dovolj, postaja po glavni cesti proti Elbasanu in Tirani neverjetna gneča. Konstantna prehitevanja in oči na pecljih zaradi vožnje domačinov, so mi dale slabši vtis o Albaniji kot dan poprej. Skozi Tirano pričakovana gneča, zato se ustaviva ob trgu Skanderbeg malo pomalicava, se osveživa in nadaljujeva skozi gnečo proti Črnogorski meji. Na meji, pričakovane kolone. Prebijeva se naprej in nekaj vozil pred okencem vrineva nazaj v kolono. Ker je vročina pribijala kot nora, v dobri volji ugasnem motor in čakam na premik. Po nekaj minutah obrnem ključavnico, pritisnem gumb za vžig in motor samo pokašlja. SUPER!

Na meji pri 40°C, kjer ni trgovin, si se spomnil crknit… Preostalo ni nič druga kot vžig na potisk 1400 ccm motorja, ki je presenetljivo vžgal v prvo. Seveda sem se prej prepričal, da bencinska črpalka steče in potegne gorivo. Sledila je vožnja skozi popolnoma zasedeno Črno Goro. Imela sva srečo, da ima motor brezžični sistem za upravljanje ključavnice in sem lahko na črpalki s prižganim motorjem dotočil gorivo. Sv. Štefan sva si ogledala le iz vrha, ob prižganem motorju.

Pozno popoldan sva prispela v apartma nad Budvo (apartma Jovana). Zaradi akumulatorja seveda malo daljši sprehod v center in kopanje ob hotelu Slovenska plaža. Opravila sva še obhod centra in pozno zvečer nazaj v apartma. Z akumulatorjem se nisem želel obremenjevati.

15.dan - 18.8.2017 Budva - Tivat - Trebinje - Mostar - Jajce - 410km - 20€

Prevoženi km: 410km
Cena prenočišča: 20€
Varno parkirišče: DA

Zjutraj pozajtrkujeva, ob zajtrku preverim še točen model akumulatorja, če slučajno motor ne bo prižgal in skok na motor. Kot pričakovano, motor ob pritisku na gumb mrtev. Ponovim start iz Albanske meje in iskanje odprte avto trgovine ob cesti proti Tivatu. Ker sva bila precej zgodnja, nekaj pred 8h je seveda vse zaprto, razen kakšna pekarna in trgovina z živili… Zato voziva naprej po najini poti proti trajektu v Kotorskem zalivu. V Radanovičih zagledam ob cesti tehnične preglede in trgovino z avto elektriko (Tomičić auto centar), zavijem na parkirišče in motor sam ugasne, še danes mi ni jasno zakaj. 

Ampak rešitev je bila 20m stran! Razstavim motor, skočim v trgovino, kjer ima samo še en akumulator, ki mi ustreza, zato ne premišljujem preveč in nabavim. Do doma bo že. Napolnim akumulator ob cesti, ga zmontiram v motor, obrnem ključ in motor prižge brez kakršnega koli utripanja! ODLIČNO! Sestavim vse plastike in pok naprej. 3,2,1 in sva že na trajektu zraven upokojenca iz Nemčije, ki je s svojo Goldwing Hondo pohajal po Balkanu. Rečeva par besed, narediva selfie in že smo preko.

Pot naju nese proti Mostarju, čez Trebinje, kjer je cesta krasna! Računajte, da vam bodo črnogorci vzeli kakšen € na cestnini za prelaz. Pred Mostarjem zavijeva na vrelo Bune, se s hladno vodo malo ohladiva in odpraviva na čevape v restavracijo Nacional.

Toplo priporočam obisk vsem, ki se nahajajo v bližini. Ne vem, ali sem bil tako lačen ali pa so dejansko bili tako dobri...v ustih so se s kajmakom kar topili. Seveda tukaj ne boste dobili alkoholnega piva. Tako okrepčana nadaljujeva pot po odlični cesti skozi kanjon Neretve in pozno popoldan prispeva v Hostel v Jajcu (Jajce Youth Hostel ). Sledi še ogled Mlinov na Plivi in starega mestnega jedra, zaključiva pa z dobro domačo kavo.

16.dan - 19.8.2017 Jajce - Banja Luka - Maribor

Prevoženi km: 380km

Skupna odločitev pade, da zajtrkujeva v meni poznani burekđinici v Banja Luki, zato zjutraj spraviva motor iz garaže in s polnim gasom na zajtrk. V burekđinico prispeva že nekaj pred 8h zjutraj, teta pa pravkar izpod peke vleče različne pite in burek.

Nabaviva slabo kilo mešanih pit, seveda tudi burek, jogurt in mljack na zajtrk (za tiste, ki ne poznate, v Bosni je Burek samo z mesom, ostalo so pite). Prepolnih želodcev se zapeljeva po najhitrejši poti (AC) skozi Zagreb in čez Kumrovec domov.


Da povzamem celotno pot v nekaj stavkih. Skozi celotno pot je vreme služilo maksimalno. Razen ekstremnih vročin, za motor ni bilo posebnosti. Na mejah nikakršnih problemov, tudi prehitevanje kolon, v tej vročini, so sprejemali z nasmeškom. Cene na poti skozi Srbijo, Makedonijo, Bosno so tako ugodne, da nekaj višje cene v Grčiji, v povprečju poravnajo z našimi. Če ste brali celoten potopis, ste verjetno opazili tudi, da sem zgodovinske arhitekture poimenoval kar s kamni, kar ni nič slabo mišljenega ampak v tisti vročini, kamorkoli prideš in vidiš identične stvari, si misliš pa ne že spet isto + precej visoke vstopnine. V glavnem, Peloponeza ne spuščati! Tja se zagotovo še vrneva, ker je enostavno krasen in vreden vsake minute življenja. Skupno sva prevozila 4500km, za celotno pot pa porabila okvirno 1500€. V to ceno so vštete cestnine, mostnine, prenočišča, hrana, vstopnine in bencin. Pot sva načrtovala približno 2-3 tedne pred odhodom. Prenočišča rezervirala preko bookinga, airbnb-ja in nekaj z direktnim kontaktom. Na vseh lokacijah, razen v Monemvasiji sva imela motor za ograjo ali v garaži.