Domov Šport Offroad 46. Rally Dakar 2024 – 7. etapa / Simon Marčič

46. Rally Dakar 2024 – 7. etapa / Simon Marčič

0

Iz Savdske Arabije se javljamo z dobro novico! Simon je danes uspel najeti drug pogonski agregat! Še vedno se ukvarja z menjavo le-tega, bo pa jutri zagotovo na štartu 7. etape! Pustolovščina na Simonovem 10. Dakarju se torej nadaljuje.

Jutri čaka tekmovalce ena najdaljših etap letošnjega Dakarja – skupno 873 km iz Riyadha do Al-Duwadima, od katerih je kar 483 km tekmovalnih. Ta etapa bo izredno zahtevna, ne samo zaradi dolžine, ampak tudi zaradi spremenljive podlage in izredno zahtevne navigacije. Prične se v kanjonskem labirintu, s številnimi spremembami smeri, potem pa kamnita podlaga počasi preide v peščeno, z zaključkom na sipinah.

Zahtevnost in dolžina etape po dnevu počitka odpira vrata vsem tistim, ki v prvem tednu niso pokazali vsega, s čimer so prišli na Dakar.

Stiskamo pesti, da bo med temi tudi Simon. Danes sicer ni imel veliko počitka, saj se že večino dneva ukvarja z motorjem. Smo pa prepričani, da je maksimalno motiviran za drugi teden svojega jubilejnega 10. Dakarja in bo jutri pokazal pravi obraz! Da bo le motor služil in ga brez večjih težav pripeljal do cilja.

Simon Marčič racing team

NI KOMENTARJEV

Exit mobile version