Domov Novice Motocikli Linija KTM EXC 2025 premika meje še dlje

Linija KTM EXC 2025 premika meje še dlje

0

Celovita prenova zasnovana za prevladovanje

Z več kot tremi desetletji na vrhu svetovnih enduro prvenstev in neštetimi regionalnimi naslovi, je linija KTM EXC 2025 pripravljena ohraniti svojo prevlado v enduro tekmovanjih.

Po pomembni 95% prenovi v letu 2024, nova linija 2025 nadaljuje z uporabo revolucionarnega zaprto kartušnega vzmetenja, prefinjenega okvirja in karoserije ter tehnologije, ki definira industrijo.

KTM EXC 2025
KTM EXC 2025

Vizualne in funkcionalne nadgradnje

Najbolj opazna sprememba je ‘oranžna’ preobrazba. Predhodne vijolične poudarke iz 90. let so zamenjali brezčasni sivo-srebrni grafični elementi na pretežno oranžni karoseriji in črnem okvirju. Sedež ostaja oranžen z visoko oprijemljivo prevleko in teksturiranimi trakovi, ki jih najdemo tudi na zaščitnih okvirjih, zaščitah rezervoarja in na ročaju.

KTM EXC 2025

Izboljšave vzmetenja in trpežnosti

Na zadnjem delu je vožnja še bolj izpopolnjena zahvaljujoč novim nastavitvam WP XPLOR PDS blažilnika, kar izboljšuje ravnotežje tlaka in zmanjšuje tveganje kavitacije. Nihajna roka je prav tako posodobljena z obdelano enoto, ki izboljšuje trajnost drsnika verige.

Spredaj je nosilec rezervoarja za gorivo posodobljen, da bolje pritrdi rezervoar in ščiti okvir pred obrabo. Na krmilu je nov vklopni/izklopni stikalni mehanizem, prevzet iz serije KTM SX.

Povratek KTM 125 XC-W

Največja novost za leto 2025 je ponovna uvedba namenskega modela KTM 125 XC-W v linijo. Po desetletju odsotnosti (zadnji model EU je bil leta 2016) se KTM 125 XC-W 2025 vrača, da ponovno prevzame svojo prevlado v kategoriji Junior Enduro 125 cc.

KTM 125 XC-W je zasnovan posebej za tekmovanja. Izstopa od drugih 2-taktnih modelov KTM z več značilnimi funkcijami. Uporablja motor iz modela KTM 125 SX 2025, vendar vključuje komponente prenosa in statorja iz modela KTM 150 EXC. Za razliko od drugih modelov v 2-taktni enduro liniji KTM, KTM 125 XC-W nima dodatnega rezervoarja za olje med rezervoarjem za gorivo in krmilom, kar ga dela edini model s predmešanjem. Poleg tega je opremljen s standardnim izbirnikom zemljevidov. Vse druge glavne komponente so enake kot pri liniji KTM EXC.

Obsežna paleta modelov

Vsi modeli v liniji ohranjajo hidro-formirani, lasersko rezani in robotsko varjeni okvir, ki je znan po svojih parametrih fleksibilnosti, povratnih informacijah za voznika in stabilnosti v ravni liniji, z 48 mm WP XACT zaprto kartušo in WP XPLORE PDS vzmetenjem.

KTM EXC 2025

Linija 2025 KTM EXC 2-taktnih modelov bo vključevala KTM 125 XC-W, KTM 150 EXC, KTM 250 EXC in KTM 300 EXC. Linija 4-taktnih modelov ostaja nespremenjena, z divje zmogljivimi KTM 250 EXC-F, KTM 350 EXC-F, KTM 450 EXC-F in KTM 500 EXC-F.

Dostopnost

Linija KTM EXC 2025 je vrhunec let raziskav in razvoja na vrhu enduro tekmovanj po vsem svetu. Z dinamično dirkalno zmogljivostjo, osredotočeno ergonomijo in vrhunsko tehnologijo je linija KTM Enduro 2025 pripravljena izzvati vsak teren in ponovno opredeliti meje.

KTM EXC 2025

Kot vedno je na voljo namenska kolekcija KTM PowerWear in KTM PowerParts, zasnovana za zagotavljanje najvišje ravni zmogljivosti in zaščite, s kolekcijami, pripravljenimi izpolniti potrebe tako ljubiteljskih kot profesionalnih dirkačev.

Nova linija KTM EXC 2025 bo zapustila avstrijsko proizvodno linijo junija in bo na voljo pri pooblaščenih prodajalcih KTM od julija.

NI KOMENTARJEV

Exit mobile version