nedelja, 23. junija 2024

“NEVER STOP!” KTM Odgovarja na zahteve pristnih ljubiteljev KTM 990 RC

Deli

KTM se ponovno vrača v ospredje z novo serijo KTM 990 RC R. Prvi model, KTM 990 RC R, bo zapeljal s proizvodne linije v Mattighofnu v začetku leta 2025.

Superšportnik bo homologiran za cestno uporabo, združuje avstrijsko inženirsko odličnost in dirkaško DNK. Motor je zasnovan za ljubitelje adrenalina, ki iščejo izjemno zmogljivost tako na stezi kot na cesti.

2025 KTM 990 RC

Prototip KTM 990 RC R bo predstavljen na izbranih evropskih supersport serijah, kar bo zagotovo navdušilo vse oboževalce. KTM, kot pravi, model razvija na “READY TO RACE” način – skozi dirkanje.

V zadnjih petnajstih letih je KTM postopoma uvajal športno usmerjene proizvode, kot so KTM RC8, KTM RC z enovaljnim motorjem in omejena izdaja KTM RC 8C. Z združevanjem raziskav, razvoja in dosežkov v cestnem dirkanju je KTM ustvaril motor za motoriste, ki iščejo vrhunsko cestno izkušnjo, rojeno iz tekmovanj. KTM 990 RC R predstavlja evolucijo trenutne RC linije in omogoča preprosto preobrazbo v KTM 990 RC R TRACK izdajo.

2025 KTM 990 RC

Homologiran za cesto, KTM 990 RC R se ponaša s 57 kg EURO5+ LC8c motorjem, ki razvije 103 Nm navora pri 10.500 vrt./min in 128 konjskih moči. Jekleni okvir je zasnovan za dinamične zmogljivosti, z večjo težo na sprednji osi. Novo oblikovan rezervoar za gorivo in nastavljive stopalke prispevajo k odlični ergonomiji. WP APEX Open Cartridge vzmetenje in lahka aluminijasta kolesa z Michelin pnevmatikami zagotavljajo odlično vožnjo.

Aerodinamična krila, izklesana v vetrovniku in dirkaško oblikovano karoserijo kažejo MotoGP™ dediščino. Preobrazba v KTM 990 RC R TRACK verzijo vključuje odstranitev cestno legalnih delov, zaščitne komponente in popoln izpušni sistem.

“KTM 990 RC R je inovacija za tiste, ki živijo za vznemirjenje vožnje skozi ovinke. Ponuja moč in prestiž brez visokih stroškov. Naš cilj je zagotoviti izjemno motoristično izkušnjo tako na cesti kot na stezi,” pravi Riaan Neveling, vodja globalnega marketinga KTM.

Začnite odštevanje do leta 2025 že zdaj.

RaVen
RaVen
Prihaja iz druge dimenzije in je strasten ljubitelj vsega, kar se tiče motorjev. Njegova nezemeljska strast se odraža v vsakem članku s katerimi navdušuje bralce s svojim znanjem in strastjo do motorjev, ter jih popelje na navdihujočo avanturo skozi svet motorističnega adrenalina.

Več novic

Zadnje novice