četrtek, 18. julija 2024

Splošni pogoji in pravila za dostop in uporabo foruma

Prosimo, vzemite si čas za pregled spodaj navedenih pravil. Če se z njimi strinjate in se želite registrirati kot uporabnik, kliknite na gumb “Registracija” na dnu strani. Registracijo prekinete s pritiskom na tipko “nazaj” v brskalniku.

Lastniki sistema ne prevzemamo nobene odgovornosti za objavljena sporočila. Ne jamčimo za točnost podatkov, popolnost ali uporabnost sporočil, obenem pa tudi ne odgovarjamo za vsebino kateregakoli sporočila.

Avtorji sporočil v teh izražajo lastna mnenja in poglede, ki niso nujno tudi mnenja lastnikov foruma Motosvet. Uporabniki, ki menijo, da je vsebina sporočil sporna, lahko o tem obvestijo skrbnike foruma Motosvet. Vsakogar, ki meni, da je določena objava na forumu neprimerna, prosimo, da o tem obvesti administratorja ali moderatorja foruma. Pridržujemo si pravico, da bomo sporno objavo v razumnem časovnem roku izbrisali, če bomo ocenili, da je to potrebno. Ker je to treba narediti ročno, morda nekaterih sporočil ne bomo mogli izbrisati ali preurediti nemudoma. Isto velja tudi za informacije v uporabniškem profilu.

Nemogoče je, da bi ekipa motosvet.com preverjala verodostojnost in vsebino vseh objav na forumu. Ker ne moremo natančno spremljati vseh vsebin na forumu, tudi nismo odgovorni za njegovo vsebino ter ne zagotavljamo ustreznosti, točnosti, popolnosti in uporabnosti informacij, objavljenih na njem. Objavljena sporočila odražajo stališče svojega avtorja, ki ni nujno enako stališču ekipe motosvet.com, njenih sodelavcev in lastnikov foruma.

Strinjate se, da ste sami odgovorni za vsebino svojih objav. Odgovarjate tudi za morebitno škodo, ki bi jo vaše objave lahko povzročile lastnikom foruma, spletni strani motosvet.com in njenim sodelavcem. Lastniki foruma si pridržujejo pravico, da v primeru formalne pritožbe, ki izhaja iz vaše uporabe tega foruma, razkrijejo vašo identiteto in druge podatke.

Strinjate se, da ste sami odgovorni za svoje interakcije z drugimi člani. Pridržujemo si pravico, vendar nas to ne obvezuje, k nadzorovanju in / ali mediacijo v sporih med člani, aktivnimi ali izločenimi.

Z uporabo te storitve se strinjate, da ne boste objavljali lažnivih ali ponarejenih informacij, netočnih, zlonamernih, vulgarnih, sovražnih, nadležnih, obscenih, profanih, grozečih ali drugih sporočil, ki bi bila v nasprotju z veljavno zakonodajo RS.

Strinjate se tudi, da ne boste objavljali avtorsko zaščitenih vsebin brez dovoljenja avtorjev in/ali povezav, ki vodijo do njih.

Strinjate se, da boste upoštevali priporočila moderatorjev foruma v kolikor bo prišlo do izbriša vaših objav.

Forum Motosvet.com je zasebni forum, namenjen registriranim članom foruma. Registracija je brezplačna in popolnoma prostovoljna. Prav tako je prostovoljno sodelovanje in/ali objavljanje na forumu. Z objavo svojih sporočil se strinjate in se pri polni zavesti zavedate, da lahko le-te sprožijo takšne ali drugačne odzive oz. odgovore ostalih uporabnikov foruma.

Strinjate se, da boste upoštevali priporočila moderatorjev foruma, ki usmerjajo debato in preprečujejo neprimerne objave.

Izbris uporabniškega imena in objav ni možen, če ste v forumu že sodelovali z vašimi objavami (razen na vaše stroške). Na vaše objave so odgovarjali in jih citirali drugi člani in so tako postale del objav drugih članov in tako predstavljajo smiselno celoto teme v kateri so objavljene. Izbrišejo oz. anonimizirajo se vsi vaši osebni podatki (osebno ime, profil, e-mail, IP naslovi).

Zahteve za odstranitev vsebin (obvezno preberite vse)

Zahteva za odstranitev objavljenega prispevka mora biti obrazložena s sklicevanjem na veljavne predpise, na podlagi katerih se lahko objavljeni prispevki odstranijo ali na podlagi katerih izhaja protipravnost objavljene vsebine. Prosilec mora navesti tudi relevantna dejstva in okoliščine iz katerih izhaja protipravnost in ki omogočajo preizkus zahteve.

Prosilec mora obvezno navesti povezavo do domnevno sporne vsebine ter točno navesti sporne dele v primeru, da so sporni samo deli vsebine.

Zahteva se pošlje na naslov elektronske pošte info@motosvet.com.

Vsebine na spletni strani motosvet.com se zaradi obsega ne pregledujejo sistematično, zaradi česar ni mogoče domnevati, da je upravljavec strani seznanjem s katerokoli vsebino na spletni strani, na katero ni bil posebej opozorjen preko zgoraj navedenega kontaknega naslova.

Vse zahteve, ki se pošiljajo po elektronski pošti morajo biti podpisane s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Nepodpisanih zahtev in zahtev iz katerih ni nedvoumno razvidno kdo in v čigavem imenu jih podaja, ne obravnavamo in nanje ne odgovarjamo. Prav tako ne obravnavamo zahtev, ki jih ne podpišejo aktivno legitimirane osebe. Zahtevi, ki je ne vlagate v svojem imenu in za svoj račun je potrebno priložiti pooblastilo.

Če je zahteva za odstranitev objavljenega prispevka brez obrazložitve, nesklepčna ali očitno neutemeljena, se njena obravnava obračuna po odvetniški tarifi.

Upravljavec strani bo zahtevo obravnaval v 8 dneh po njenem prejemu oz. v zakonitem roku.

Prosilec se s pošiljanjem zahteve za odstranitev objavljenega prispevka strinja, da se njegova zahteva javno objavi. Prej navedeni prosilec lahko navede posebej utemeljene razloge, zaradi katerih naj se njegova zahteva ne objavi. Upravljavec strani po prostem preudarku odloči, ali so razlogi, da se zahteva javno ne objavi, utemeljeni in tako zahteve za odstranitev objavljenega prispevka javno ne objavi. V primeru, da je prosilec nosilec javnih pooblastil je edini upoštevani razlog za neobjavo zakonska prepoved seznanitve tretjih oseb.

Nekaj smernic za uporabo in sodelovanje v forumu

 1. V forumu (motociklizem in predvsem v tehničnem delu foruma) so resne teme namenjene samo motociklom in tehniki in NE nabijanju.
 2. Izražanje lastnega mnenja, civilizirano in maksimalno objektivno ali minimalno subjektivno, je zaželjeno in spodbude vredno.
 3. Prazno “nabijanje” v temah, ki niso temu namenjene ni zaželjeno in tudi ne bo tolerirano.
 4. Skrenjanje s teme ni zaželjeno (= nabijanje).
 5. Izgredi “jaz imam pa boljšega/lepšega/daljšega kot ti” niso ne zaželjeni in ne dobrodošli. Sodijo pod nabijanje in v kategorije, ki so namenjeni nabijanju.
 6. Tudi vsa logično in objektivno neargumentirana “pljuvanja” čez različne znamke se štejejo kot nabijanje.
 7. Prekomerno ali nepotrebno citiranje ni zaželjeno in bo brisano.
 8. Zaželjena so čim bolj objektivna mnenja, primerjave, podatki in izkušnje o subjektu teme in samo o subjektu teme.
 9. Konstruktivno kritiko lahko podate v kategoriji “motosvet.com”.
 10. Duhovite opazke so lahko duhovite, samo ne tukaj. Prosimo, naj vsak najprej premisli kaj napiše in se ozira tudi na ostale sedanje in bodoče člane foruma.
 11. Forum ni demokracija. vse pravice so podeljene s strani administratorjev. Za spoštovanje “reda & ustave” so zadolženi moderatorji.
 12. Pravice pritožbe za akcije moderatorjev ni. Vsaka diskusija prinese opozorilo in/ali nadaljne sankcije.
 13. Necivilizirani izgredi medčloveske komunikacije (žaljenje ipd.) se sankcionira brez opozorila.
 14. Ne trati časa moderatorjev zaradi nepomembnih zadev.
 15. Pred nepotrebnim odpiranjem novih tem, vas prosimo, da najprej uporabite iskalnik. Velja predvsem za nove člane na forumu.
 16. Ne citiraj VSAK post na katerega odgovarjaš, če citiranje ni pomembno za odgovor!
 17. Citiram samo tisti del objave na katero odgovarjaš.
 18. Na forumu velja netiquette. Pisanje z velikimi črkami se smatra kot prekomerno povzdigovanje glasu (= kričanje). Prosimo, da se v normalni komunikaciji uporabljajo male črke.
 19. V naslovih tem delajte presledke med črkami in številkami (npr. CBYXGS 1181 HFRKW in ne CBHEJK1635HNEZ). Olajša iskanje ostalim članom.
 20. Teme, slike itd. objavljajte v za to določeni kategoriji ali v albumih.
 21. Zmenki za fure, srečanja, druženja, komentarji o izletih, dogajanjih, dogodovščinah et altera ne spadajo v tehnične teme in bodo brisana brez komentarja.
 22. Za prodajo ali nakup motociklov, skuterjev in ostalih stvari obstajajo mali oglasi. Vsi “oglasi” bodo nemudoma izbrisani s foruma.
 23. Čestitke lahko čestitate vsaki ali vsakemu v za to že odprtih temah ali pa odprite temo v kategoriji, ki je namenjena nabijanu.
 24. Tekst v prispevku naj bo napisan v slovenščini, da lahko, od primorca do prekmurca, vsak dojame smisel napisanega. Preveč avtohtona okrajna narečja oz. nerazumljiva spakedranščina bo odstranjena.
 25. Naslov odprte teme naj opiše tematiko teme. “super rajngla”, “nova rajgnla”, “imam problem” in podobni naslovi NE pripomorejo k preglednosti foruma.

V kolegialnem duhu foruma bi prosili vse sedanje in bodoče člane, da se čim bolj držijo “suhe” tehnične plati motociklizma.

Forum Motosvet.com je zasebni forum, namenjen registriranim članom foruma.

Strinjate se, da vam lahko motosvet.com na e-mail naslov, ki ga uporabite za registracijo, pošilja informacije o forumu in o strani motosvet.com. S pošiljanja vseh ali samo določenih e-mail sporočil se lahko odjavite v vaših nastavitvah profila na forumu, nastavitvah profila na strani motosvet.com ali s klikom na povezavo za odjavo v prejetem e-mail sporočilu.

Motosvet.com uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število, izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani oz. registracijo se s tem strinjate. Več o piškotkih si lahko preberete TUKAJ.