Domov Šport Offroad Tim Gajser ponovno prevzel rdečo številko v Kegumsu

Tim Gajser ponovno prevzel rdečo številko v Kegumsu

0

Na deveti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu, ki je potekala v Kegumsu, Latvija, sta slovenska tekmovalca Tim Gajser in Jan Pancar nastopila z različnim uspehom. Gajser, ki je dominiral v kvalifikacijah, je z odličnimi predstavami v obeh vožnjah ponovno prevzel rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku.

Tim Gajser
Tim Gajser

Tim Gajser v težkih pogojih dosegel drugo mesto

Prva vožnja je bila zaznamovana z blatom, saj je progo Zelta Zirgs močno namočil dež. Kljub slabšemu startu se je Gajser hitro prebil naprej in prehitel Jorgeja Prada, da bi lovil Jeffreya Herlingsa. Herlings je ostal neomajen in prečkal ciljno črto prvi, Gajser pa je osvojil drugo mesto. Jan Pancar se je v težkih pogojih boril in zaključil na 19. mestu, s čimer je pridobil tri nove točke.

Tim Gajser

Tim Gajser ponovno na podiju

V drugi vožnji je Gajser znova lovil Prada, medtem ko se je vreme izboljšalo in proga nekoliko posušila. Kljub vztrajni vožnji za Pradom je Gajser ohranil svoj tempo in zaključil na odličnem drugem mestu. Prado je zmagal, Herlings pa je zaključil kot tretji. Pancar je izboljšal svojo predstavo iz prve vožnje in zaključil na 19. mestu, kar ga v skupnem seštevku postavlja na 15. mesto z 94 točkami.

Tim Gajser

Skupni seštevek: Tim Gajser vodilni

Po deveti dirki ima Gajser štiri točke prednosti pred Pradom, kar mu omogoča, da v Maggioro odhaja kot vodilni v prvenstvu. Gajserjevo izjemno obvladovanje zahtevnih pogojev in stalna borbenost sta ključ do njegovega uspeha v letošnji sezoni.

Tim Gajser

Rezultati MXGP

Kvalifikacije: 1. Tim Gajser (SLO), 2. Jorge Prado (ŠPA), 3. Glenn Coldenhoff (NIZ), … 21. Jan Pancar (SLO), …

1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (NIZ), 2. Tim Gajser (SLO), 3. Glenn Coldenhoff (NIZ), … 19. Jan Pancar (SLO), …

2. vožnja: 1. Jorge Prado (ŠPA), 2. Tim Gajser (SLO), 3. Jeffrey Herlings (NIZ), … 19. Jan Pancar (SLO), …

Skupno VN Latvije: 1. Jeffrey Herlings (NIZ) 45, 2. Tim Gajser (SLO) 44, 3. Jorge Prado (ŠPA) 39, … 14. Jan Pancar (SLO) 10, …

Skupno SP (9/20):  1. Tim Gajser (SLO) 454, 2. Jorge Prado (ŠPA) 450,3. Jeffrey Herlings (NIZ) 386, 4. Romain Febvre (FRA) 327, … 15. Jan Pancar (SLO) 94, …

 

NI KOMENTARJEV

Exit mobile version