nedelja, 23. junija 2024

BMW R20 Concept: Umetnina na dveh kolesih

Deli

V prečudovitem okolju Villa d’Este ob jezeru Como je BMW Motorrad razkril svojo najnovejšo dizajnersko stvarotev: konceptni motocikel BMW R20. Motocikel predstavlja vrhunec rokodelstva in predstavlja poosebitev kulskega dizajna, izpopolnjenega do zadnje podrobnosti.

Drzen slog se sreča z vrhunskim inženiringom

Koncept BMW R20 je motocikel, ki združuje klasičen dizajn in vrhunsko tehniko. Njegovo osrčje je legendarni zračno-oljno hlajeni motor Big Boxer. Markus Flasch, vodja BMW Motorrad, pravi: “BMW R20 Concept je mehanska mojstrovina. V središču se nahaja Big Boxer. Nezamenljiv BMW Motorrad.”

BMW R20 Concept
BMW R20 Concept

Avtentičen, vrhunski, kul

BMW R 20 Concept je vizija modela Roadster, ki navdušuje s svojo močno prisotnostjo v stilu sproščenega gospoda. Oči in srce sledijo impresivni obliki prek ročno izdelanega sedeža vse do kratkega, vpadljivega zadka vozila. Oblikovan rezervoar v signalni barvi “bolj vroče od roza” iz 70-ih let je prava paša za oči.

BMW R20 Concept
BMW R20 Concept

Ogrodje, ki je bilo popolnoma na novo razvito in z glavnim okvirjem iz črnih dvojnih zank iz krom-molibdenovih jeklenih cevi tvori hrbtenico. Črna kolesa 17×6.25 palcev zadaj in 17-palčnim kolesom z naperami ter pnevmatiko dimenzije 120/70 spredaj, koncept BMW R20 združijo v tradicionalnost in modernost.

BMW R20 Concept
BMW R20 Concept

Vrhunska tehnična dovršenost

Preizkušeni sistem BMW Paralever se predstavlja v novi dvo-ročni različici, pri čemer je nihajna roka izdelana iz krom-molibdenovega jekla, vzmet pa iz aluminija. Kinematika je zasnovana tako, da je navor popolnoma uravnotežen. Pogonska gred, ki je bila konceptualno prevzeta iz modela R18, je bila skrajšana za optimalno integracijo v roadster. Popolnoma nastavljivi amortizerji iz linije Öhlins Blackline zagotavljajo optimalno delovanje tako spredaj kot zadaj. Osnovna geometrija vozila ima kot glave krmiljenja 62,5°, pa tudi medosno razdaljo 1.550 mm. Vrhunsko zaviranje omogočajo radialno nameščene zavore ISR – spredaj s šestimi bati, zadaj pa s štirimi. Poleg tega 2-v-2 izpušni sistem ustvari želen zvočni pečat in popolnoma zaokroži celoten dizajn.

Doživite čar kulture Big Boxerja

Srce in duša koncepta BMW R20 ostaja zračno-oljno hlajeni motor Big Boxer z gibno prostornino 2.000 ccm. Posebna značilnost je edinstven bočni pogled: spremljanje poti zraka skozi odprte sesalne lijake v lopute in valje ter skozi izpušni sistem in cevi v obliki megafona, kar ustvarja prepoznaven zvok Big Boxerja.

RaVen
RaVen
Prihaja iz druge dimenzije in je strasten ljubitelj vsega, kar se tiče motorjev. Njegova nezemeljska strast se odraža v vsakem članku s katerimi navdušuje bralce s svojim znanjem in strastjo do motorjev, ter jih popelje na navdihujočo avanturo skozi svet motorističnega adrenalina.

Več novic

Zadnje novice