V Estorilu na Portugalskem smo po stezi popeljali novo Aprilio RSV4R, cenejšo različico lani predstavljenega modela RSV4 Factory, kateri so vzeli nekaj najžlahtnejših komponent. Definitivno navdušila!

Če je RSV4 Factory namenjena absolutnim dirkačem, ki se udejstvujejo na dirkah, ciljajo na zmage in imajo profesionalno ekipo mehanikov, potem je model R namenjen izkušenim amaterjem, ki se z veseljem podajo na kakšen dan na pisti, izboljšujejo svojo tehniko in čas ter imajo kolega mehanika.

A nikar ne mislite, da je zato kaj pretirano počasnejša od povsem dirkaške sestrice. Je pa zato morda nekoliko bolj enostavna in prijetnejša za tisto “homologirano” uporabo. Vodljiva kot šestotak se je izkazala v ovinkih in izhodih iz njih, na dooooooolgi Estorilski ravnini pa je 180 konjski V4 pokazal, da zmore tudi zelo pospešiti in hitro peljati.

Kompletne vtise si boste v nekaj dneh lahko prebrali na Motosvetu, pripravljamo pa tudi video, kjer boste med drugim od glavnih inženirjev Aprilie izvedeli vse najbolj sočne detajle novinke RSV4R, ki so jo na trg postavili v sredini oktobra.

9 COMMENTS

  1. Zdaj pa men ni čisto jasno katera je bolša saj piše da je factory namenjena absulutnim dirkačem in da je cenejša in brez exotičnih komponent.Kolker js vem so stvari ki so nemnjene dirkačem bistveno dražje in imajo še več exotičnih komponent…No mogoče se pa motim hvala za pojasnitev.LP

  2. Vi dva tu spodaj pa sta res amaterja. Prvo kot prvo še nobena RSV in Tuono nisem slišal da bi ribnila, duro pa z bilo katerim motorjem DIRKAŠ NA PROGI potrebuješ prijatleja mehanika če že sam nisi. Mimo grede vsi RSV in Tuono imajo Rotax motoje. Potem tudi BMW (enocilindraši vsaj) in nekatera letal in Quadi in še bi se dalo naštevat bi serijsko crkovali. Nehajte že enkrat s takimi bedastimi komentarji. Res pa da tale V4 niveč Rotax-ov.
    Dručage tale motor je od kar je prišel ven na vsih testih požel same pohvale! Le majhen je res in večji vozniki so malo stisnjeni.

  3. Ebatis, vidim da si slabo obveščen!
    Žal si je Aprilia privoščila blamažo brez primere saj jim je na predstavitvi v Mugellu pred vso svetovno novinarsko srenjo zaribalo kar 5 motorjev v enem dnevu. Vsi z zlomljenimi ojnicami! Vzrok: zniževanje stroškov.
    No upam, da so tokrat imeli več sreče – beri: da so se iz tega kaj naučili!

  4. Še en ki vse ve! Aprilia je in bo delala dobre motorje – to je moje mnenje. Ta RSV4 pa je vsekakor motor ki je vreden debate – škoda da mi tak motocikel nič kaj ne koristi. Drugače pa kapo dol aprili da v vsej tej japonski navlaki še vedno naredi nekaj kar razburi duhove!