nedelja, 23. junija 2024

Paul Yaffe: BMW R 18 B – Mojstrovina, ki združuje klasiko in sodobnost

Deli

Ustvarjalec custom motociklov Paul Yaffe je znova presegel pričakovanja s svojo najnovejšo mojstrovino, unikatno predelavo BMW R 18 B. Združitev klasične estetike hot roda z značilnim BMW slogom je dokaz Yaffejeve odličnosti kot oblikovalca.

Paul Yaffes / Custom BMW R-18 / Foto: Michael Lichter.

Legenda ameriške custom scene

Od leta 1991 je Paul Yaffe ključna osebnost v svetu custom motociklov. Ustanovitelj podjetja American Legend Motorcycle Company, ki se je razvilo v Paul Yaffe’s Bagger Nation, je osvojil številne nagrade, vključno s tremi nagradami “Najlepši motocikel na svetu” ter leta 2015 omembo v “Sturgis Hall of Fame”. Njegove kreacije so bile omenjene v več kot 300 člankov v revijah in v najrazlićnejđih televizijskih oddajah.

Paul Yaffes / Custom BMW R-18 / Foto: Michael Lichter.

Najnovejša mojstrovina

Paul Yaffejeva najnovejša stvaritev je predelan BMW R 18 B, ki je bil premierno predstavljen na letošnjem MBE Showu v Veroni v Italiji. Da bi s svojo kreacijo čim bolj povzel bistvo BMW-ja in da bi hkrati vključevala tudi bistvo hot roda, je Yaffe preživel veliko časa s spoznavanjem BMW R 18 B in z njim prevozil na tisoče kilometrov. Ključne prilagoditve vključujejo 26-palčno prednje kolo, raztegnjen in nagnjen okvir, ročno izdelan jekleni sprednji blatnik in predelan oklep.

Paul Yaffes / Custom BMW R-18 / Foto: Michael Lichter.

Klasični videz Lead Sled

Yaffejeva zasnova, ki ostaja zvesta klasični estetiki Lead Sled, vključuje sofisticirano zračno vzmetenje, prilagojene stranske cevi in brezčasno globoko sijajno črno barvo. Končne izboljšave vključujejo unikatni sistem z visoko pretočnimi pregradami in natančno izdelan tristen izpušni sistem, ki zagotavlja optimalno zmogljivost in klasičen zvok hot roda.

Elegantna nova silhueta in profil motocikla sta poudarjena brez moteče grafike, s poudarkom na preprosti, a privlačni zasnovi. Globoko sijajna črna barva se lepo ujema s klasično rdečo notranjostjo, kar ustvari osupljiv vizualni učinek. Končni rezultat je spektakularna kombinacija klasične estetike hot roda in sodobnega BMW sloga.

RaVen
RaVen
Prihaja iz druge dimenzije in je strasten ljubitelj vsega, kar se tiče motorjev. Njegova nezemeljska strast se odraža v vsakem članku s katerimi navdušuje bralce s svojim znanjem in strastjo do motorjev, ter jih popelje na navdihujočo avanturo skozi svet motorističnega adrenalina.

Več novic

Zadnje novice