nedelja, 23. junija 2024

Peugeot Motorcycles Italia kršil patent, plačilo odškodnine v višini več kot milijon evrov

Deli

Piaggio Group, je nedavno dosegel pomembno zmago v pravnem sporu proti Peugeot Motocycles Italia. Vrhovno sodišče Italije je potrdilo, da je Peugeot Motocycles Italia kršil patent, ki ga ima v lasti Piaggio & C. S.p.A., s svojim modelom Peugeot Metropolis. Patent se nanaša na inovativni kontrolni sistem, ki omogoča trikolesnim vozilom nagib na stran, kar posnema gibanje običajnih motornih koles.

Piaggio MP3

Sodišče je zavrnilo pritožbo podjetja Peugeot Motocycles SAS in Peugeot Motocycles Italia, ki sta skušala izpodbijati sodbo prizivnega sodišča v Milanu, ki je ugotovila kršitev patenta. S tem je bila potrjena odgovornost Peugeot Motocycles Italia, ki bo morala Piaggiu & C. S.p.A. plačati več kot milijon evrov odškodnine zaradi kršitve.

Sodba poudarja pomen zaščite intelektualne lastnine in vpliv tehnoloških inovacij Piaggio Group na trgu trikolesnih vozil.

RaVen
RaVen
Prihaja iz druge dimenzije in je strasten ljubitelj vsega, kar se tiče motorjev. Njegova nezemeljska strast se odraža v vsakem članku s katerimi navdušuje bralce s svojim znanjem in strastjo do motorjev, ter jih popelje na navdihujočo avanturo skozi svet motorističnega adrenalina.

Več novic

Zadnje novice