Prvi vtis: Honda VFR1200 X Crosstourer

15
4511

Dolgo smo jo čakali. Kar naj bi bil GS “killer”, je postal zelo kulturen in uglajen asfaltni veliki enduro. Če bi dobil še prave (cestne) pnevmatike bi bil že prevelik “trn” v peti dvema hišnima modeloma. Pa še Honda ne bi imela prave velike endure. Tiste, izključno za asfaltirane površine. Tako pa jo ima, vključno z enduro pnevmatikami, ki edine poskrbijo za nekaj tresljajev med vožnjo.

15 COMMENTS

 1. Ja, tako ti je to. Tudi tisti avti, ki so ”hudi terenci” bolj poredko vidijo brezpotje… To ti je tako, kot bi s potapljaško obleko in kisikom šel do kolen v vodo. Drugače pa, všečen motor.

 2. Enduro je že zdavnaj izgubil svoj namen in pomen. Gor ga držita samo še BMW in KTM. Vse ostalo so samo načačkane asfaltne ladje,ki jim je vse razen avtoceste misija nemogoče. Za razkazovanje petičnih novodobnih “motoristov”. Kr neki,brezveze.

 3. Daj ne bunite se preko motorjev, ki jih sploh še niste niti peljali, velika večina še pa ga ni niti videla v živo. Vsedite se nanj, se peljite in potem pljuvajte. Sam sploh nisem pristaš tega segmenta, sem pa ta motor peljal in je tako lahkoten za vožnjo, da nisem mogel verjeti…

 4. Jo preizkusil in lahko rečem odličen agregat,odlične zavore,lahkotno vodljiv pa vendar mu manjka nekaj svojega,prepoznavnega,drugačnega, unikatnega.Razmerje med ceno,kvaliteto in vsem ostalim je dokaj ugodno.

 5. Nisem glih oboževalec GS-a, ampak roko na srce, z vsemi njegovimi kilami +DDV so prevozili vse kozje stezice tega sveta. Kam se pa lahk pelješ z raznimi Super tenereji in crosstourerji. Dejte no, pa enduro. Sigurno je dober motor, sam to ni E od enduro. Je pa najbrž to slovenska pogruntavščina “asfaltni enduro”, ker čez naše ceste res drugače ne prideš. Več lukenj, kot asfalta.

 6. Kaj mu manka? Gretje ročk pri 30 stopinjah???
  Ne vem kaj iščete, na koncu je le motor s katerim se odlično pelje,ni vibraciji, sopotnica pravi da se odlično sedi zadaj in po celodnevni vožnji nisi nič utrujen.
  Slabega asfalta ( luknje,narebrat ) in makadamske ceste ne čuti, za hart makadam pa so drugi motorji, saj nisem prepričan da 275 kg v rokah nedelskih voznikov je za po grobem terenu.
  Ima pa kot vsak drugi motor nekatere pomanklivosti!

 7. Mamo 1000 avtov. Model za modelom. Vse mogoče kombinacije. Butaste in ne butaste. Vendar za vsakega nekej. Zgleda ,da ta eksperiment probavajo tud pr motorjih. Premal se prodaja pa luknjice iščejo…. Spet za vsakega nekej. Mislim, da vsi hočmo neki več. Mal nam je dolgcajt od teh modelov. Ni nč več novga in drugačnega. In to bi nam radi dali… eni bolj drugi manj uspešno. Dolgčas nam je ljudje….. Pa sej na konc so vse to motorji za pelat. Na cesti pa gruča živčnih avtomobilistov pa kolesarji pa omejitve. Kam to pele???

 8. Ravno sem se pripeljal iz testiranja tega stroja. Drugače vozim VFR800 in mi je vožnja v pokončni drži brez bolečih zapestij postala že čisto tuja.
  Na začetku je malce čudno ker so stopala precej od tal in trobiš namesto ,da bi izklapljal smerokaze. Potem pa spelješ in vse je bolje in bolje. Zvok in odzivanje motorja sta precej podobna vožnji dizla. Precej navora in globoko brnenje. Bil sem sicer sam, ampak verjamem ,da bi tudi s sopotnico brez problemov opravil z večino situacij. Čez Rakitno do Cerknice se ga je dalo premetavati v ovinkih do kolen brez kakih problemov in lahko rečem da že dolgo nisem imel take zabave brez strahu in nervoze. Za agresivno vožnjo čez večino ovinkov je bila najboljša 3 prestava. V četrti je vožnja še vedno dinamična in udobna a v 5 in 6 ni pravega odziva. V drugi pa ni možno, ker sistem proti zdrsu stalno vkljaplja.
  Kaj me je motilo. Sedež se mi zdi malo ozek in na koncu me je začelo peči v rit na pregibu usnja. Smešno, ampak če je to po dveh urah kaj je šele po osmih. Drugo je šipa, ki bi lahko bila večja , ker kar dobro tolče v rame pri mojih 179cm.
  Če bom menjal, bo kar težka odločitev med BMW in Hondo.