Vozimo: Yamaha XJ6 / Diversion

7
10667

Yamaha je lani na milanskem salonu predstavila modela XJ6N in XJ6S Diversion.

Oba modela žene enak 600-kubični, tekočinsko hlajeni, vrstni štirivaljnik, ki zmore 78 konjičev pri 10.000 vrtjajih. Gre za modela srednje težkega razreda, ki sta prav gotovo zelo zanimiva tudi zaradi cene. Le-ta je namreč ugodnih 5.950 za slečeni model in 6.350 za Diversion s polovičnim oklepom.

Hvalimo tudi to, da je obe različici možno opremiti s sistemom ABS, za kar boste doplačali dobrih 500 evrov (in motociklu dodali 5 kg). Prav v teh dneh preizušamo oba modela, ki sicer nista opremljena z ABS. Kakšne občutke smo dobili, si boste lahko prebrali v kratkem na Motosvetu.

7 COMMENTS

  1. Zaradi rdeče diversionke parkirane na grškem otoku sem se takoj zljubil v motorizem. Naslednje leto (94) sem si kupil nov motor. Upam da bodo diversonke izdelovali še dooooolgo časa.

  2. Fino, v tem segmentu kar primanjkuje motociklov. Začetniki imajo kar problem izbrat zadevo, ki bi bila hkrati atraktivna in z nekim sprejemljivim in ne prevelikim številom konjev. Potem pa začnejo s 600 kubičnimi cestaki in so jih že polni časopisi – 22 letni M.R. iz okolice XY zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal…