torek, 21. maja 2024

Dunlop SportSmart

Deli

Dunlop je te dni v Franciji predstavil in na preizkus v roke novinarjev postavil novi pnevmatiki SportSmart in Trailmax.

Dunlop prenaša tehnologijo Moto2 v cestno pnevmatiko.

Sportmax je superšportna pnevmatika namenjena visokozmogljivim super in hiperšportnim motociklom. Osnovana na dirkaški D211 GP, v svet civilnega motociklizma  prinaša tehnologijo NTEC.  Ta je naredila konec kompromisom med vzdržljivostjo pnevmatike in dobrim oprijemom, saj sistem NTEC omogoča izboljšanje oprijema pnevmatike z manjšanjem tlaka v njej. Pnevmatika se bo odlično znašla na pisti ali  na podeželski cesti – izpuščanje zraka iz pnevmatike na suhi pisti jamči predvidljivo in zanesljivo vodenje na meji zmogljivosti,  na cesti pa  pnevmatika napolnjena na priporočen tlak nudi odličen oprijem in zmogljivost.

SportSmart se diči tudi s tehnologijo Multi-Tread, ki prinaša višjo raven zmogljivosti in vzdržljivost za dolga potovanja. Vozniki lahko od pnevmatike SportSmart pričakujejo občutno daljšo življenjsko dobo kot od katerekoli druge hiperšportne pnevmatike.  Trpežna zmes sredine tekalne površine nudi smerno stabilnost, dober oprijem pri pospeševanju in zaviranju ter dolgo življenjsko dobo. Mehkejša bočna zmes služi boljšemu oprijemu v velikih nagibih.

Na neodvisnem testiranju, ki ga je letošnjega januarja izvedla Dekra z motornim kolesom Suzuki GSX-R 1000 (2009) ter pnevmatikami 120/70ZR17 in 190/50ZR17, je Dunlop SportSmart dosegla za 20 odstotkov višjo kilometražo kot Michelin Power Pure, za 30 odstotkov višjo kot Pirelli Diablo Rosso in za 40 odstotkov višjo kot Bridgestone Battlax BT-016.

Več novic

NOVICE