nedelja, 23. junija 2024

Gajser v Franciji zmagal in znova dobil rdečo številko

Deli

Na sedmi dirki svetovnega prvenstva v motokrosu, Veliki nagradi Francije, sta slovenska tekmovalca Tim Gajser in Jan Pancar, oba z licencama AMZS, navdušila v razredu MXGP.

Gajserjev dominanten nastop v Saint Jean d’Angelyju

Svetovno prvenstvo v motokrosu se je tokrat odvijalo na progi Puy de Poursay v Saint Jean d’Angelyju. V zahtevnih vremenskih pogojih, vključno z dežjem, je v sobotnih kvalifikacijah domači favorit Romain Febvre osvojil prvo mesto. Tim Gajser je zaostal šest sekund in si zagotovil odlično izhodišče z drugim mestom. Jan Pancar je kvalifikacije zaključil na 16. mestu, kar je bila zanj izboljšava glede na vožnjo na čas.

Tim Gajser

Napeta nedeljska dirka

V prvi nedeljski vožnji je Gajser po nekaj zavojih prevzel vodstvo in suvereno zaključil na prvem mestu. Po prihodu v cilj je izjavil: “Steza je zelo zahtevna in polna globokih kanalov, ki skrivajo zoprne luknje. Kljub manjšim težavam z rokama sem se počutil dobro in upam, da bom vse ponovil tudi v drugi vožnji.”

Tim Gajser

Jan Pancar je s svojim značilnim vztrajnim pristopom končal prvo vožnjo na 14. mestu. V drugi vožnji, ki jo je zaznamoval dež, je Gajser kljub padcu v 12. krogu končal na četrtem mestu, kar je bilo dovolj za skupno zmago. S tem si je priboril rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku, kjer ima pet točk prednosti pred Jorgejem Pradom.

Pancar je v zahtevnih pogojih druge vožnje znova dosegel 14. mesto in skupno osvojil 13. mesto. V skupnem seštevku je zdaj na 14. mestu z 79 točkami.

Neuspeh za Peklaja na evropskem prvenstvu

Medtem je na progi Puy de Poursay potekalo tudi evropsko prvenstvo za voznike z motorji do 250 kubičnih centimetrov. Jaka Peklaj, ki je kvalifikacije zaključil na 33. mestu, je zaradi okvare motorja ostal brez priložnosti za tekmovanje v razredu EMX 250.

Tim Gajserjeva zmaga v Franciji je izjemen dosežek, ki mu je prinesel rdečo številko vodilnega v svetovnem prvenstvu. S tem uspehom je še enkrat dokazal, zakaj je med najboljšimi motokrosisti na svetu.

RaVen
RaVen
Prihaja iz druge dimenzije in je strasten ljubitelj vsega, kar se tiče motorjev. Njegova nezemeljska strast se odraža v vsakem članku s katerimi navdušuje bralce s svojim znanjem in strastjo do motorjev, ter jih popelje na navdihujočo avanturo skozi svet motorističnega adrenalina.

Več novic

Zadnje novice