nedelja, 16. junija 2024

46. Rally Dakar 2024 – 6. etapa / Simon Marčič

Deli

Novost na letošnjem Dakarju, 48 urna krono etapa, dolga kar 572km po velikih sipinah največje peščene puščave na svetu, je Simonu postregla z novimi težavami z motorjem.

Na 242. kilometru je polomil menjalnik. Žal pri takšnih tehničnih težavah ni rešitve, zato je Simona iz puščave evakuiral helikopter.

Simon je z nami delil naslednje: »Saj več ne vem kaj naj še rečem. Res sem razočaran, da imam toliko tehničnih težav. Kot da motor ne bi bil pripravljen. Pa je bil. Menjalnik sem dejansko zamenjal pred dirko. Ampak očitno je bilo preveč. Napadal sem cel dan, od samega štarta etape, ker mi peščena podlaga s sipinami res odgovarja. Najprej mi je odpovedala 4. prestava, nato 3., tako da sem nekaj časa vztrajal s 1., 2., 5. in 6. Ampak tudi te so s časom odpovedale. Tako da sem žal zaključil v helikopterju.«

Edina svetla točka je, da je naslednja etapa šele v nedeljo, 14.1.2023, kar vliva Simonu upanje, da mu bo v naslednjih dveh dneh uspelo zamenjati menjalnik. Kot pa je sam dejal, je iskreno zelo malo možnosti, da mu to uspe.

Karavano čaka jutri preostanek 6. etape, čemur pa sledi dan počitka.

Držimo pesti, da Simonu uspe zamenjati menjalnik, da se njegova 10. pustolovščina na Dakarju nadaljuje!

Simon Marčič racing team

Press Release
Press Release
"Sporočilo za javnost" je v bistvu promocijsko besedilo športnika, ekipe, podjetja ali organizacije s katerim predstavljajo svojo verzijo realnosti, ki je lahko ali pa ni točna. Sporočila za javnost se izdajajo za namen obveščanja javnosti o dogodku, izdelku ali storitvi z vidika izdajatelja in če se zdi, da imajo informativno vrednost za naše bralce so objavljena na motosvet.com. Preberi več o tem...

Več novic

Zadnje novice