nedelja, 23. junija 2024

Tim Gajser drugi na VN Nemčije in ob rdečo številko

Deli

Najboljši motokrosisti sveta so se osmič letos pomerili za točke svetovnega prvenstva v motokrosu. Preizkušnja za Veliko nagrado Nemčije se je odvijala v Teutschenthalu. Osma dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je potekala na progi Talkessel. V razredu MXGP sta slovenske barve zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Tim Gajser

Tim Gajser je v kvalifikacijski vožnji zmagal, kar je bil lep obet za nedeljske vožnje. “Zelo sem vesel in zadovoljen s kvalifikacijsko dirko. Razmere za vožnjo niso bile lahke, saj jih je dodatno otežil dež,” je povedal Gajser. Prva nedeljska vožnja se mu ni posrečila, saj mu je zaradi trdega pristanka na skoku zategnilo mišice. Kljub temu se je v cilj pripeljal tretji. V drugi vožnji je Gajser vozil previdno, a napadalno. Po dobrem štartu se je prebil na tretje mesto, nato prehitel Jeffreya Herlingsa in končal drugi. Jorge Prado je zmagal in prevzel rdečo številko vodilnega. Gajser je zdaj skupno drugi, z zaostankom dveh točk za Pradom.

Jan Pancar

Jan Pancar je v vožnji na čas doživel nesrečo, a kljub bolečinam odpeljal kvalifikacijsko vožnjo in zasedel 23. mesto. V prvi nedeljski vožnji je zaradi bolečin končal na 22. mestu. V drugi vožnji je dolgo držal deseterico, a zaradi napake v zadnjem krogu končal 16. Skupno je zasedel 20. mesto in ima zdaj 84 točk, kar ga uvršča na 14. mesto v skupnem seštevku.

Jaka Peklaj

V okviru evropskega prvenstva v razredu EMX 250 je Jaka Peklaj zasedel 28. mesto v prvi vožnji in 25. v drugi. Skupno je bil 28. in pridobil dragocene izkušnje za nadaljevanje sezone.

Rezultati MXGP

Kvalifikacije: 1. Tim Gajser (SLO), 2. Jorge Prado (ŠPA), 3. Romain Febvre (FRA), … 26. Jan Pancar (SLO), …

1. vožnja: 1. Jorge Prado (ŠPA), 2. Jeffrey Herlings (NIZ), 3. Tim Gajser (SLO), .… 22. Jan Pancar (SLO), …

2. vožnja: 1. Jorge Prado (ŠPA), 2. Tim Gajser (SLO), 3. Jeffrey Herlings (NIZ), … 16. Jan Pancar (SLO), …

Skupno VN Nemčije: 1. Jorge Prado (ŠPA) 50, 2. Tim Gajser (SLO) 42, 3. Jeffrey Herlings (NIZ) 42, .… 20. Jan Pancar (SLO) 5, …

Skupno SP (8/20): 1. Jorge Prado (ŠPA) 402, 2. Tim Gajser (SLO) 400, 3. Jeffrey Herlings (NIZ) 336, 4. Romain Febvre (FRA) 327, … 14. Jan Pancar (SLO) 84, …

RaVen
RaVen
Prihaja iz druge dimenzije in je strasten ljubitelj vsega, kar se tiče motorjev. Njegova nezemeljska strast se odraža v vsakem članku s katerimi navdušuje bralce s svojim znanjem in strastjo do motorjev, ter jih popelje na navdihujočo avanturo skozi svet motorističnega adrenalina.

Več novic

Zadnje novice