četrtek, 18. julija 2024

46. Rally Dakar 2024 – 7. etapa usodna / Simon Marčič

Deli

Žal se je za Simona Marčiča njegov 10. Rally Dakar z današnjim dnem zaključil.

Včerajšnja najdaljša in za večino tudi najzahtevnejša etapa je obsegala kar 483km od Riyadha do Al Duwadima in postregla z mešanico vsega, kar lahko ponudi Rally Dakar. Od kamnite podlage v prepletenih rečnih kanjonih, do velikih peščenih sipin do koder seže pogled.

Po tem, ko je Simon pozno v noč pripravljal motor za to zahtevno etapo, se je zbudil motiviran in odlično napadal v prvem delu etape.

Žal pa so temu sledile težave s pogonskim agregatom. Simon je do bivaka prispel šele ob 22:00, popolnoma izčrpan, z besedami: »moj najtežji dan na Dakarju doslej.«

Ob pregledu motorja se je sklenilo, da agregat ne bo zmogel še ene etape, kar žal pomeni, da se je Simonova pustolovščina na njegovem 10. Rallyu Dakar, s katerim je prejel laskajoč naziv »Legenda Dakarja«, zaključila.

Toliko zaenkrat iz Al Duwadima. S podrobnejšimi informacijami in foto ter video galerijo se oglasimo danes zvečer, ko bo Simon vedel kaj več o izvoru včerajšnjih težav.

Simon Marčič racing team

Press Release
Press Release
"Sporočilo za javnost" je v bistvu promocijsko besedilo športnika, ekipe, podjetja ali organizacije s katerim predstavljajo svojo verzijo realnosti, ki je lahko ali pa ni točna. Sporočila za javnost se izdajajo za namen obveščanja javnosti o dogodku, izdelku ali storitvi z vidika izdajatelja in če se zdi, da imajo informativno vrednost za naše bralce so objavljena na motosvet.com. Preberi več o tem...

Več novic

Zadnje novice