torek, 21. maja 2024

Prvi vtis: Aprilia RS4 125

Deli

Aprilia je z začetkom letošnje sezone ob bok legendarne dvotaktne Aprilia RS4 125 postavila tudi štiritakten model RS4. Pri Apriliji so se odločili za mehak prehod – RS4 bo sčasoma stopila na mesto svoje dvotaktne predhodnice, RS125 pa se bo počasi umaknila iz prodaje.

Ker  sem sicer vajen, da na dirkališčih praviloma sedim na velikih superbike modelih, se mi je mala RS4 sprva zdela pokorna, v resnici pa v svojem segmentu posega po vodilnem mestu in je presneto nabrušena mala dirkačica.

Največ moči ponuja nad 10.000 vrtljaji in tam sem se tudi trudil ostati. Na vrhu. Odličen sprednji zavorni “paket” sestavljata 300-milimetrski kolut in štiribatna radialno nameščena čeljust. Lahkotnost motocikla je čutiti med ostrim zaviranjem, pa  tudi med požiranjem najbolj zaprtih ovinkov.  Premetaval sem jo kot kolo, tako lahkotna je.

Odličen motocikel za 16-letnike, pa tudi tiste, ki želijo nekoliko cenejši in lahkoten, pa hkrati zelo všečen motocikel.  Pognati jo je mogoče do 121 kilometrov na uro – no, toliko je pokazal števec hitrosti. Predvidena cena modela naj bi se sukala med 4300 in 4800 evri.

Tor Sagen
Tor Sagen
Mednarodno priznan motoristični novinar z goro izkušenj. Objavlja v revijah več kot 40-ih držav sveta. V zadnjih nekaj letih prisoten na vseh pomembnejših svetovnih testiranjih motociklov. Med sebi najbolj drage pustolovščine zadnjih nekaj let šteje podvig s serijo Yamahinih terenskih modelov na Lilehammerski olimpijski bob stezi. Obožuje vse kar se vozi hitro in dinamično, a skrivoma goji plamen za italijanske motocikle.

Več novic

NOVICE