Prvi vtis: BMW C 600 Sport

28
8732

Pri BMW-ju delajo logične korake in širijo floto motociklov. Tokrat so se podali v segment maxi skuterjev in model s športnim pridihom bogato opremili. Predvsem je pohvalna super ciklistika, vendar je bilo to nekako pričakovano. Kako se bo prijel med kupci pa bo povedal čas.

28 COMMENTS

 1. Prekleto predrag za tako mizerijo! Si ne predstavljam, da plačam 12 jurjev, in da mi potem stikala ne delajo? Bmw naj se drži avtov, pa še tm je bl v pizdi z kvaliteto! Japan power all way to go! 🙂

 2. Snemalec je bolnik saj niti enkrat ne pokaže celega skuterja ampak le droben dele in nekajkrat luči na cesti, ki ‘padejo mim kt sneta skera’. Poleg tega spet drka s svojo neko ‘umetnostjo’ meglenih posnetkov, ki se počasi izostrujejo. Zadavt barabo – metek je predrag.
  >:O(

 3. Ne kar tak na pamet o BMW pa o Nemški kvaliteti! Nemci si vsaj upajo vgrajevat v avtomobile in motocikle novo tehnologijo in jo tudi vodijo prvi. Kaj te majo japončeki v avtih niti 7 stopenskega menjalnika kaj šele 8…..Pri motorjih jih je BMW tak vgasno da kuj v krogu hodijo Kawa pa Honda sta mela možnost vdarit nazaj in? megla. Držijo pa se stare preizkušene tehnologije, ki jih bo počasi pokopala, to pa zato ker si želimo čim boljšo tehniko vsaj eni. P.S. kaj pa ko je Suzukijem štel pokal vrsto let, pa Kawasakijem pipalo alternatorje pa sp.felne in na novem že teče olje, nove Honde 1000RR pijejo olje, da jih mislijo jih uvstit med dvotaktne, pa še bi lahko pisal. To pa te je kvaliteta al kaj. Pa l.p.

 4. Bmw-jeve agregate dela Kymco. Sej ne rečm nč čez Kymcota, ker je to dobra znamka, sam da mi pa bmw nezna narest enga skuter mašine je pa tud absurd! In za to ceno! PA gor dol njihova tehnologija, za ta dnar!

 5. Snecer od kod tebi take informacije? Tovarna BMW dela agregate za avtomobile in motorje popolnoma SAMI brez kakršnih kooperantov in to od negdaj. Da pa nebo pomote BMW izdeluje agregate za znamke kot so; Rolls Royce, Rover, Peugeot(PSA)…itd, ter za letala Boeing…itd. Tak da če ne veš in ne poznaš te znamke se raje prej poduči in ne piši na pamet neumnosti, ker boš nekoga ki želi vedet pravo informacijo spravil na napačno pot. P.S. Sta pa ta dva BMW skuterja edina primera, da uporabljata tuji agregat.

 6. No, naj dodam še jaz moje mnenje, ker sem imel to srečo, da sem ga lahko probal na testni vožnji.
  Skuter Bmw ni za moj okus saj je bolj športne narave a me je popolnoma prepričal. Zanimala bi me tudi potovalna verzja morda bi ga lažje primerjal z Burgmanom.
  Sicer pa kot so že drugi ugotovili ciklistika je izjemna , zavore odlične brezhibno se odzivajo, pospeški so uredu, čeprav v prvi sekundi z mesta ne spelje kot T-max zato pa takoj za tem pridobiva na hitrosti z veliko večjo hitrostjo kot njegov največji konkurent, ki po mojem mnenju bi moral biti T-max. Zanimiva in preprosta je tudi sama linija skuterja.
  Kar me je zmotilo in mislim, da ne bo večjih problemov za odpraviti napeke so , dokaj nedorečena (kvaliteta) plastika (na armaturni plošči ) oziroma se ne spodobi za Bmw. Tudi pri samem avspuhu bi se lahko malo potrudili oziroma prikrili vse tiste vare. Izgleda, kot bi ga sam varil a mislim, da bo tu Akrapovič naredil kaj svojega. Pograjal bi tudi zamašek oziroma odprtino za točenje goriva.
  Cena Bmw je je pa Bmw cena. Vem, da bi lahko avto kupil za ta denar a za enak denar lahko kupiš obleko, ali pa si omisliš 14 dnevne luksusne počitnice, tako, da stvar je popolnoma objektivna od vsakeha posameznika posebej. Torej, če imaš keš in zaupaš Nemcem, ter bi dodal še malo za napis Bmw in si voznik športne duše, potem, je ta skuter ta pravi.

 7. FLEX:
  Ja, bmw je vse sam odkril, tudi gibanje, bodi resen, v teh časih ne moreš več vsega narediti.
  BMW and French automaker Peugeot Citroen have signed a new agreement to work together to develop a new generation of improved 4-cylinder engines. The new powerplants will be used in BMW’s MINI lineup as well as in Peugeot’s 207 and Citroen’s C3 Picaso.

 8. @ Flex: Ti malo bučke lušiš kajne. Bmw-jeva 650 kubična mašinerija se proizvaja v tovarni Loncin na kitajskem. Novi X1 Se proizvaja v Shenyangu, in tako naprej in tako naprej.

 9. Menda je Kymco motor, ki so ga vgradili, trenutno najboljši motor za skuterje na svetu. Bmw ni prvič vgradil drugega motorja, tudi Rotaxa je že uporabil pa ni zato nič slabši.
  Če ne bi imel motorja in bi kupoval maxi skuter, bi bila TMax ali BMW moja izbira. Tako imam pa poleg motorja še najboljši skuter v razredu 300cc – Honda SH300i.

 10. Snecer; lepo si skopiral ampak na kratko PSA koncern je zaprosil BMW za pomoč pri razvoju motorjev manjših prostornin in to ni BMW-jev izdelek. Naši fantje na pooblaščenem Peugeot servisu so na šolanju vsake pol leta zato se raje oglasi pri nas na Dumidaavto Zagrebški c.38 MB, ali pa me pokliči v profilu imam kontakt, ker se mi ne da več pisat. KeC; BMW X5 tudi delajo Ameriki pa je zato mogoče kar Ameriški? VW na Kitajskem, je kar Kitajski?

 11. flex: saj ti je gori že en napisal, da bmw vgrajuje tudi povsem tuje agregate, npr. Rotax, ki je iz Avstrije, tako enovaljnik (nekoč) kot sedaj dvovaljnik. Če se vrnemo direktno na motocikle.

 12. BMW je vgrajeval Rotaxove motorje. Sedaj pa vgrajuje tiste iz Loncina, toliko o tem kar je flex nabijal, da ne vgrajujejo od kooperantov in podobne hece :D. Upam, da se na ostale zadeve kaj bolje spozna kot na bmw mašine.

 13. Jaz sem eden bivših lastnikov, ki je kupil enega izmed najnovejših modelov Bmw takoj ob začetku prodaje. Da, mnogo napak, od banalnih do temeljnih. Da, očitno Bmw tvega z nedodelanimi komponentami, da je na trgu prvi. Da, Bmw odpravi napake ko jih zna in to traja več let. Si pa glede na svojo izkušnjo znam predstavljati le to, da je morala biti težava res ogrooooomna, da odpravljanje težav niso delali vzporedno s prodajo. Svetujem, da z nakupom počakate vsaj 2 leti. Model ne bo več nov, bo pa od nakupa delal kot se šika.

 14. Honda sh300i ima samo najbolši motor, vse ostalo je na tem skuterju bedno. Sam sm sem letos kupoval ta razred in sm itak kupu najbolj performance/price/usage. Xmax250 Beverly-jev sm imeu 3 in vem, da ni najbloši… 😉

 15. Leta dajo tudi svojo prednost, kupiš kar se ti zdi najboljše in ne gledaš na price performance, ampak samo performance.
  Kaj je na sh300i bedno, ABS, ciklistka, lega? Yamaha ima majhna koleščka, nima ABS (morda se motim),ima sedem konj manj, porabi dva litra več, končna izdelava je mnogo slabša,..
  Pri Hondi mi manjka samo še start/stop, da bi bila popolna. Sem ga pač navajen od avta!

 16. Xmax ima spredaj eno colo manjše, zadaj dve. Ciklistika je super! Če bi hotel performance, bi si kupil motor! Xmax mi pije povprečno 3.2 litra, koliko tebi Sh300? Končna obdelava? Lahko se dobiva in primerjava. Mislim, da sta oba na približno enaki stopnji. Slabše pri Hondi je, lega voznika(prisiljena drža), prostora nima niti za eno čelado(ful face), aerodinamika…
  Kot pravim Hondi dajem v plus samo motor(konji, hitrost) to pa je tudi vse. Xmax ima tudi opcijsko ABS, da ne govorimo o ogromnem prostoru pod sedežem, ki sprejme dve(ful face) čeladi in še ostane prostora za rokavice, šal itd… Izgled Honde je pa katastrofa,tipični model za azijski trg. Roko na srce, sem Hondaš, ampak tukaj pa mi Honda ni ponudila, kar mi je Yamaha. Pa še cena HOnde je uhuhuhu.
  Konćna ocena testa, če si pozabil. Končna sodba:
  1. mesto: Piaggio Beverly 300
  2. mesto: Yamaha X-Max 250
  3. mesto: Aprilia Atlantic 300
  4. mesto: Honda SH 300
  5. mesto: Piaggio X7 Evo

 17. Motor imam (poglej avatar), skuter je za po mestu. Porabi mi 3,3l, dveh čelad ne potrebujem, vozim se sam, šala ne potrebujem imam sprednjo šipo z zaščito za roke, na ceno nisem gledal, j… ga, ne delam zastonj že 30 let:)
  Testi so pa tako ali tako odvisni od tega, kje se delajo. Nemci dajo na prvo mesto svoje, Japsi svoje, Makaronarji svoje,…
  Honda me je prepričala in sem jo kupil, Yamaho ali BMWja bi v primeru, da bi hotel več kot 500ccm, ker Silver Wing mi pa res ni všeč.
  Motor načeloma kupim za daljše obdobje (Vespo p200e sem imel 18 let), poprodajna vrednost me ne zanima, nakupna cena samo tisti trenutek, ko je treba plačati. Sem pravo veselje prodajalcem, želim jim čimveč takih kupcev:)
  Mislim, da sva to temo dovolj zasmetila, pustiva še drugim debato o BMW skuterju o čemer se tu govori.