petek, 12. julija 2024

Prvi vtis: BMW C650 GT

Deli

Z Matejo se že vnaprej opravičujeva, ker se bova ognila preizkušanju dveh pripomočkov – ogrevanega sedeža in ogrevanih ročic. Saj ne zamerite, kajne?

BMW C650 GT

Te dni se po Ljubljani ter njeni bližnji in malo manj bližnji okolici kolovratimo z maksi skuterjem. Nemškim. Tokrat s črkama G in T v imenu, kar pomeni, da želi motoristu (ali pač moramo zapisati – skuteristu?) nuditi kar se da udobno prevažanje. Lahko bi rekli, da je to R 1200 RT/2 Automatic. Prostornina dvovaljnega agregata je za približno polovico manjša kot v RT-ju, prenos moči pa seveda neskončnostopenjski avtomatski.

Lahko bi rekli, da je to R 1200 RT/2 Automatic.

Če v (maksi)skuterju iščete mestno okretnost mopeda, bo nakup GT-ja brca v temo. Skuter je namreč velik; verjetno je kar najprostornejši na trgu. Zaletavanje krmila v kolena lahko skrbi kvečjemu kakega košarkarja. V zavojih je suveren do trenutka ko šofer postane agresiven; takrat se občuti manj toga zasnova okvirja.

Moči? Dovolj za neproblematično ohranjanje potovalne hitrosti na avtocesti in za živahne pospeške na Celovški.

Daljši zapis o mestni in potovalni (ne)uporabnosti sledi po zaključku testa. In ne, ogrevanih ročic in sedeža ne bomo preizkusili.

Več novic

Zadnje novice