nedelja, 16. junija 2024

Prvi vtis: Harley-Davidson FXS Softail Blackline 2011

Deli

Blackline je zadnji dodatek k bogati Harleyevi paleti serije Dark Custom. Ta med vsemi Harleyi najbolj učinkovito in verno povzema rokerski dizajn in odnos od življenja.

Blackline je o svoji osnovi slečen Softail z zelo nizko nameščenim sedežem – le 660 mm je oddaljen od tal. V slovarju Harley-Davidsona je Blackline le še ena beseda za cesto in na tem, presneto nizkem sedežu, je voznik šmentano blizu asfalta.

Agregat – Twin Cam 96B, je že znan, zato mu  ob nizanju prvih vtisov ne bom posvečal veliko pozornosti, a ne bom pozabil omeniti, da prav ta pripomore k udobju križarjenja na krovu tega Harleya in voznika popelje v čutno harmonijo.

Sedež je tako nizek, da sem pričel sanjariti o še bolj oddaljenih stopalkah. Krmilo me je posadilo v sorazmerno pokončno držo, a ta je v resnici odvisna od dolžine voznikovih rok.  Položaj je morda celo bolj udoben kot frajerski, a zaželel sem si tudi še nekoliko širše krmilo. Kolesa so ozka, a parkiran pred lokalom, motocikel še vedno deluje “odrasel”.

Tor Sagen
Tor Sagen
Mednarodno priznan motoristični novinar z goro izkušenj. Objavlja v revijah več kot 40-ih držav sveta. V zadnjih nekaj letih prisoten na vseh pomembnejših svetovnih testiranjih motociklov. Med sebi najbolj drage pustolovščine zadnjih nekaj let šteje podvig s serijo Yamahinih terenskih modelov na Lilehammerski olimpijski bob stezi. Obožuje vse kar se vozi hitro in dinamično, a skrivoma goji plamen za italijanske motocikle.

Več novic

Zadnje novice