Prvi vtis: Honda CBR 600F

11
3793

Modelno leto 2011 na prvi pogled ponuja vse kar je ponujala stara Honda CBR 600F. In prav je tako. Vendar pa pogled pod lično oblikovano zunanjostjo odkriva marsikaj novega, oziroma starega in že videnega, pa tudi preizkušenega.

Novi paket prepriča stare privržence? Mogoče zapolnjuje vrzel v ponudbi športno potovalnih motociklov? Je Hondi uspelo sestaviti vozen, udoben, varčen in uporabniku prijazen športno potovalni motocikel srednjega razreda?

Za vas smo ga preizkusili, povedali pa vam bomo tudi, kaj zares na tem motociklu ne sme manjkati.

Za prvo silo pa lahko povemo, da je motocikel udoben tudi za dva, uporabniku prijazen, zgleda dovolj strupeno, da delno opraviči črko R v imenu, žal pa moramo pograjati nedorasel zavorni sistem, ki na testnem modelu ni vključeval sistema ABS.

11 COMMENTS

 1. @Izek…ravno v tem je poanta, da se ga hvala bogu ne rabi ABS skoz uporabljat…poanta je da te reši, ko je vse skup res na najgi, ko res moraš zbremzat, da ne doživiš npr. katapulta…

 2. @roberto87.. če se ne znaš peljat brez ABS-a, potem je to tvoj problem.. še po morkem mi je zadnja blokirala 15-20 metrov, pa se je vse dalo rešit.. Prvi motor mora bit brez ABS-a, zato, da se motorist nauči in dobi občutek, kje je meja, kot ti začne dvigovat zadnje kolo (pri zaviranju s sprednjo) in kdaj ti začne blokirat zadnja. Zato je potrebna vaja in kilometrina, ne za enega ne za drugega si dan danes ne vzamejo čas “pozerji” in “tourerji”. Samo sedejo in peljejo.. na tem temelji vsa statistika.

 3. @Izek…znam se peljat brez ABS-a, lahko grema kdaj na furo pa češ da vidiš…Kar se pa tiče tvojega drsenja 15-20 m se pa res da rešit, dokler pred tabo ni OVIRA, sploh če je ta v trdnem agregatnem stanju…rešil si se 1x in se boš mogoče še 2x (jaz ti želim da se vsakič… 🙂 To prepričanje glede ABS-a so pa tipična gledanja tistih motoristov, ki mislijo, da so vsemogočni (mimo fizike pa
  žal ne moreš)…Zdaj pa, če ti misliš da si večji tiger kot sem jaz z ABSom pa kr bodi, meni se ne digne zaradi takih stvari ! LP

 4. Roberto ima prav!
  Na motorju (razen na URAL-u) je treba imeti vse za čim varnejše divjanje, norenje, brezobzirno dirkanje po centru mesta, vožnjo po zadnjem kolesu, sekanje nepreglednih ovinkov, izsiljevanje, vožnjo v škarje in kar je še podobnih samomorilskih umetnij za katere prekleta, svinjska, usrana, butalska država samo kasira in polni prazno proračunsko blagajno namesto, da bi butalski policaji občudovali hrabrost in preziranje smrti pogumnih motoristov katerim edini življenjski cilj je gledati smrti v oči in se potem s tem prsiti na Motomarsu.
  Ampak, to je še vse premalo – za najpogumnejše bi bilo sploh treba prepovedati zavore – pa da vidimo komu se dvigne in komu ne.
  Umripokončno-umrinazadnjemkolesu-press

 5. Tole za mene ni honda cbr 600f ampak je cb 600 f hornet :))))) čist isti agregat, okvir, vzmetenje kot pri hondi hornet 600. samo da ta model ima masko , pa čisto nič drugega…. podobna varianta je pri jamahi fazer :)))