Prvi vtis: KTM Duke 125

2
4006

Ko je KTM na Eicmi leta 2009 predstavil 125-kubična koncepta Stunt in Race nihče v resnici ni verjel, da bosta kdaj zares ugledala prodajne salone v serijski izpeljanki.

Ko so Avstrijci dovolj dolgo trmarili in grozili, da bodo malčka res spravili v serijsko proizvodnjo, zopet nihče ni verjel, da bosta v končni izvedbi zares tako privlačna in dodelana kot koncepta, njuna cena pa vsaj približno dosegljiva ciljni publiki – to preprosto ni v navadi in večina proizvajalcev se “tako pač ne gre” Slastni koncepti in študije japonskih proizvajalcev na salonih vzbujajo izdatno slinjenje, nato pa v prodajo romajo v medli, konfekcijski različici.

KTM Duke 125 je na pogled zares slasten, čeprav ne gre več za konceptno verzijo. Ob prvem obhodu in ogledu se zdi droben, a ko ga zajaham v sedlu ne manjka prostora. Sedež je dirkaško ozek ter sorazmerno visoko nasajen za naked motocikel segmenta 125 in vzmetenje se pod mojo težo le malo poda. No, skoraj nič. Paket deluje odraslo, izrazito kompaktno in še pred zagonom agregata – nabrušeno. Da prvi vtis ni napačen, mali Duke med vožnjo le naglasi in poudari – je čistokrven  KTM.

Oranžni  so vedeli komu in kaj bodo prodajali ter to tudi zasnovali in izdelali. Vedeli so kaj ciljna publika hoče, kaj v resnici potrebuje in kaj si lahko privošči ter izdelali mokre sanje vsakega najstnika, ki je vsaj malo “cepljen” na frajerjenje na dveh kolesih.

2 COMMENTS

  1. Včeraj sem ga vozil in sem bil prijetno presenečen da je 125 agragat tako dobro odziven vožnja pa odlična brez problema bi lahko imel vsaj 450 motor. Pa še števc je daleč pred vsemi ostalimi KTMi z veseljem in bi ga imel na svojem motorju.