Prvi vtis: KTM 990 SMT ABS

21
4679

Predstavljate si, kako bi se počutil dolgoletni voznik japonskega motocikla, ki se odloči kupiti KTM 990 SMT-ja, ker mu je v glavi nekaj kliknilo in ga pač želi v domači garaži. Po prvih 20 kilometrih bi ga peljal nazaj, prepričan da bo bat zdaj zdaj odletel skozi glavo agregata – tako nenavadnih zvokov, kot se pojavljajo pri približno 5500 vrtljajih ni slišati niti pri najbolj robatih V2 agregatih.

KTM 990 SMT je visok, prednje kolo je nekje daleč spredaj. Popušča, drži smer, je v zraku? Na začetku vozniku ne ponuja skoraj nobenih povratnih informacij. Ima pa odličen Brembov zavorni sistem podprt z ABS-om. Odličen menjalnik s katerim se dela kot z menjalnikom na terenskih motociklih. Kratke prve tri prestave omogočajo izredno hitre pospeške, šesta prestava je neuporabna.

Od Viča do Črnuč skozi središče  Ljubljane je med najhitrejšimi. Je kljub trdemu sedežu primeren tudi za daljšo pot v dvoje, kar je bila tudi želja KTM-ovih marketingarjev?

Prejšnji članekBMW R1200R Classic
Naslednji članekKorzika
Dani Mattias
Nekoč zaprisežen ljubitelj japonskih motociklov, danes prisega na vse kar "dovolj gre". Bencinski zasvojenec, ljubitelj klasike v nastajanju. Drgnilec kolen, ki ceni udobje in evropsko eksotiko. Na skrivaj ga zaradi priročnosti zamika skuter. Ne mara cincanja, obotavljanja in površnosti. Meni, da ja osnovna vrlina vsakega motociklista poznavanje mej lastnega znanja in sposobnosti – preseganje teh na cesti pa nevarna neumnost. Pred prihodom v ekipo Motosveta je izkušnje nabiral tudi v sklopu domačih tiskanih motociklističnih medijev.

21 COMMENTS

  1. zanimivo mesto za vijeto :-))
    drugače pa, vsi ki ste članek opisali z WTF, veselo orodje v roke pa napravit nekaj boljšega… mater, popenim, ko se Slovenci vsajamo nad delom drugih, sami pa bicikla nismo v stanju napravit. Tapravi se oglašamo, ja…

  2. Imam super duke, prej veliko rižotarjev. Moped je res mogoče malo nervozen in ga je potrebno z originalnimi prenosi “kar vrteti”, da se pelješ, še posebej zaradi dandanašnjih kazni. Drugače b.p.. Super motorčič. Ne zamenjam več. Prvi vtis je pa prvi vtis-vsakemu svoje. L.p. Matjaž

  3. okej..mi lahko kdo pove kje piše da je karkoli zanič? in ja, šesta prestava na tem motociklu je praktično brez pomena..torej..kje ste prebrali da mi ni bil všeč ali da sem karkoli razen šeste prestave kritiziral..