Prvi vtis: Triumph Tiger Explorer 1200

28
7017

Pri Triumphu pa imajo j…a! Rekli so: “Dajmo vzet najbolje prodajan veliki enduro in ga narediti boljšega, takega kot bi po našem mnenju moral biti.” Načrt so odkrito priznali. Res so ga naredili. Točno takega kot so si zamislili. Za točno določen tip kupca. Ta kupec bo (pre)zadovoljen. Pa bodo tudi kdaj posegli po tehniki, s katero jim BMW še vedno pobira zajeten del kupcev, ali se bo moral kupec prilagodit? Se mi zdi da se zna to zgoditi zelo zelo kmalu. Nenazadnje mu res samo še to manjka.

28 COMMENTS

 1. Pa kaj bi še mel? Za polet klimo, pa avto pilota. Če te zebe v roke, si kup avto al pa motoriziraj po garaži. Taprav motorist si bo nabavil tapravo opremo (rokavice) in ga itak ne moti, če je kaka stopinja manj.A na mamutovanje bi šel pa s kaminom na zadnjem sedežu? Keri razvajenci!

 2. Še nisem vidu popolnega motorja. Vedno kaj manjka ali pa je preveč, da moti. Zato je treba met doma vsaj dva različna hehe. Zdaj je pač moderno met nek potovalni enduro, čeprov jih večina tega sploh ne nuca.

 3. a mogoce cafee racer-ji komentirajo triumpha, ki je namenjen za daljse ture?
  ja motor kot je explorer ali gs rabi gretje rock, pa tudi gretje sedeza bi pasalo, pa da ima tempomat,
  pa elektronsko nastavljivo vzmetenje, pa kestel da pri 140km/h motor prepotuje
  vsaj 400km…….. in tako naprej ( ja tudi verige morajo biti dobavljive za take motorje).
  @hilton … bmw ne izgublja bitke; je pa fino ker mora zaradi triumpha & co. mal migat
  in delat na se boljsi kvaliteti in opremi (kako pa kaj kaze tigru 800? glede na to da bmw letos
  svojega gs 800 ni nic izboljseval mu verjetno tiger 800 ne hodi prevec v zelje ?)

 4. @nejcgs, takšno sklepanje je malo za lase privlečeno. Ker je mogoče bmw malce zaspal še ne pomeni da se Tiger 800 slabo prodaja: “In fact, if the sales of the Tiger 800, 800XC and 800 ABS are combined, it becomes the best-selling bike over 500cc – selling 1182 and beating the Fireblade by 369. This isn’t strictly fair, though, because if the R1200GS and GS Adventure sales are combined, they amount to even more (1240).” (velja za prvo polovico 2011 v uk). Sicer pa je to tema za Explorerja 1200, ki ima vse kar si zgoraj naštel, tempomat (serijsko), gretje zica, ročk ipd. Pa je brezveze tukaj nakladati, imate priliko in ga pojdite preizkusiti, nikomur ne bo žal.

 5. Men se lepše pelje kot SG, všeč mi je zelo dober navor, glas, ni vibracij, avtomatsko izklaplanje žmigavcev, ne čutiš kardana, zelo dobro razporejena teža ne čutiš da je težak čez 250 kg za zraven pa dobiš še spodnje perilo iste znamke, če bi imel € bi ga kupil takoj, aja pa še vsak tretji ga nima kot SGja

 6. niste me prepričal, še vedno istga mnenja,… Ogrevane ročke so zakon! Tista pripomba s klimo mi je tudi všeč. Pričakujem, da bo v roku petih let opcija v boljših jaknah…Današnji moped more met vse, kar so si že kdaj zmislili, drugač je teško govort o nekem super hudem stroju. Komi čakam, da na Multistrado kardan vržejo….

 7. Kva zdej cvilte zaradi ogrevanih ročk, ki jih dobiš za par 10€, ta moped ima toliko opreme v osnovi, da bi pri konkurenci zanjo plačal nekaj 500€, čudno se mi zdi samo da nima v osnovi ščitnikov rok ki originalne stanejo 130€