Prvi vtis: Triumph Trophy 1200

22
10592

Nov potovalni Trophy 1200 je konkreten kos motocikla, a 300 kilogramov, kolikor tehta, niti ni toliko, kot bi človek pričakoval ob pogledu na to mrcino. Predvsem preseneča prostor v treh kovčkih. Ne vem če sploh imam toliko oblačil, da bi zapolnil vse tri kovčke.

Tudi za »na peš« prestavljat ni problematičen. Ko se začne premikat, je presenetljivo lahkoten. Ni mi preveč všeč zvok iz menjalnika, je pa zato sopotnica že po prvih metrih navdušeno vpila, kako fajn se je peljat zadaj. Bo treba še preverit na kaki daljši turi. Fajn je, ker se lepo pelje skozi ovinke, na avtocesti pa…. O tem drugič. Ja, trenutna povprečna poraba je malenkost pod petimi litri. Mmmmm…

22 COMMENTS

 1. Raje imam radiatorje pri gležnjih, kot en kalorifer med nogami. Kot bivši lastnih Pan Evrope, lahko povem, da se poleti sploh ni za voziti. Ko se vžge ventilator in ti piha med noge ni za zdržati, ne glede na to kako malo si oblečen. Te zaprt motorji so za temperature po 20 stopinj.

 2. Kje vidimo kako vizuelno podobnost z RT-jem? Recimo cela prva maska z lučjo, ogledali, anteno, žmigavci…vraga, še šipa je na enak način pritrjena na pomične rogovile s tistimo črnimi plastikami, kot je to na RT-ju!
  Ko sem videl prve slike Trophy-ja, sploh nisem vedel da gre za Triumph-a, ampak sem pomislil da gre za kak redizajn obstoječega RT-a! Saj zato mi je pa tudi všeč ta Trophy 🙂
  No kakorkoli, verjamem da je to odličen potovalni motor – seveda, saj so si za vzgled vzeli najboljšega v tem segmentu:)(pa če to Angleži priznajo ali ne)
  Aja, kar se velikosti kovčkov na motorju tiče: tudi če bi bili 1000 litrski, bi moji ženski še vedno zmanjkalo placa v njih 🙂

 3. Ne vem, kaj je narobe, če se vidi podobnost z RT… Kar je dobro, se kopira. Glede \’radiatorjev\’ pri nogah, pa… Ni boljšega v hladnem vremenu, kot piš toplega zraka.. V letni vročini je res hudič, ampak saj kdo se pa vozi v pantoflih na motorju…?

 4. Ben, dobro, se sprašujem, ma občutite razliko in s tem kaj je kvalitetnejše, med pršutom na dveh ražličnih fraskah? Razločite med Tokajem in Malvazijo? Če bi si ga na dohodek lahko privoščil, bi imel tega, RT, Bandita,… Raje pomislite na smisel motociklizma.

 5. Podoben? Enak? Komu? Motorju, potovalniku. Ja res je. Rt-ju? Paneu-ju? Ma dol mi visi. Enako kot nekatera \”strokovna\” mnenja tu zgoraj. Koliko od teh vas je vozilo Trophyja? Koliko vas ga je sploh videlo v živo in ne zgolj na fotkah.

 6. moped bo vedno nekomu podoben. pa sej se ni za bat da jih bo ravno veliko na naših cestah. drugače so bili pa prvi trophyji (kar je potovalniku podobno, od 1990 naprej). najprej je bil enim kvadratnim zadevam podobn
  pol je mel okrogle lučke kot so jih imeli vsi modeli okrog leta 2000, letos so pa takega nrdili. po slikah zgleda prednja maska veliko večja kot pri rt-ju, luči so veliko bolj špičaste in vidita sse okrogla žarometa, pri straneh ima \”škrge\” kot so imeli predhodniki.