četrtek, 20. junija 2024

Test: Caberg Jet Riviera V2 in Ego Ultralight

Deli

V našo serijo preizkusov nizkocenovnih čelad smo vključili tudi par Cabergovih čelad – jet čelado za urbano rabo Riviera V2 in integralno Ego Ultralight.

Prav je simpatična in lahkotna mestna šminkerka, druga integralna čelada opremljena s posebnim prezračevalnim sistemom, katerega smo v videu postavili pred posebno preizkušnjo.

Pri nobeni ob čelad nismo zasledili zatikanja gumbov za odpiranje vizirjev in zračnikov. Sistema za menjavo vizirja omogočata zelo hitro in preprosto snemanje in natikanje. Medtem, ko je jet model resnično primeren le za počasno in umirjeno mestno vožnjo, je

Ego Ultralight primerna za precej širok nabor motociklov, saj je zaradi oblike školjke mirna in kos tudi vožnji na nakedu.

Kaj smo preizkušali?
Udobje, priročnost postavitve “gumbov”, zračnost. Ocenili smo ali so čelade primerne za naked modele, ki so daleč najtrši oreh kar se glasnosti in stabilnosti pri večjih hitrosti tiče. Pozorni smo bili na to, ali je piš v notranjosti moteč, ali piha v oči, ali se vizirji in zaponke zapenjajo lepo in tekoče ali se zatikajo.

 

Česa nismo preizkusili:
Trpežnosti materialov.

Tehnične podrobnosti:

Caberg jet Riviera V2 – Zunanja školjka izdelala iz termoplastične smole, zunanji vizir odporen na praske, integriran sončni vizir, zaponka za hitro zapenjanje z zaskočko, hipoalergensko obdelana, snemljiva in pralna notranjost, teža 1050 +/- 50g, cena: 99,90 evrov. Čelada je na voljo v dveh velikostih školjke in odgovarja normativu ECE 22.05.

Ego Ultralight – Zunanja školjke izdelana iz termoplastičnega polikarbonata, opremljena s posebnim sistemom prezračevanja CASC (Caberg Air Safety Concept), na praske odpornim vizirjem in integriranim sončnim vizirjem. Zapenjanje s pomočjo zaponke za hitro zapenjanje z zaskočko. Notranjost je hipoalergenska, snemljiva in pralna, čelada pa na voljo v dveh velikostih zunanje školjke.  Teža čelade 145 +/- 50 g. Čelada odgovarja normativu ECE 22.05 P. Cena: 239,90 (nekoliko višja cena prinese pinlock vključen v “serijsko opremo” čelade).

Dani Mattias
Dani Mattias
Nekoč zaprisežen ljubitelj japonskih motociklov, danes prisega na vse kar "dovolj gre". Bencinski zasvojenec, ljubitelj klasike v nastajanju. Drgnilec kolen, ki ceni udobje in evropsko eksotiko. Na skrivaj ga zaradi priročnosti zamika skuter. Ne mara cincanja, obotavljanja in površnosti. Meni, da ja osnovna vrlina vsakega motociklista poznavanje mej lastnega znanja in sposobnosti – preseganje teh na cesti pa nevarna neumnost. Pred prihodom v ekipo Motosveta je izkušnje nabiral tudi v sklopu domačih tiskanih motociklističnih medijev.

Vsebina članka

Več novic

Zadnje novice