ponedeljek, 15. julija 2024

Prvi vtis: Vyrus 987

Deli

Letošnji Vyrus 987 stopa po poti predhodnika, modela 985. Prvi vtisi s testiranja novega modela butične delavnice.

Če model 985 poganja Ducatijev agregat modela 999R, so novemu namenili napiljen motor 1198R s homologiranim izpušnim sistemom in dodelanim “mapingom” – po besedah proizvajalca naj bi razvil 136 kilovatov moči, sam motocikel pa naj bi tehtal zgolj 155 kilogramov. Model je na voljo tudi v izpeljanki  s kompresorjem, ki agregatu omogoči razvoj 155 kilovatov.

Bolj zares kot pri Vyrusu ne gre – 987 opremljen z dirkaškim izpušnim sistemom razvije norih 142 kilovatov in samo Bog ve koliko navora. Ducatijev agregat 1198R Testastretta je v svojem bistvu čistokrven dirkač – nameščen v okvir, ki tehta toliko kot okvir tekmovalnega supermoto modela. Noro!

Griče San Marina sem prevozil na pošasti obuti n Pirelijeve Superbike slick pnevmatike . Bolje ne bo nikoli.

Več vtisov bom strnil v glavnem testu.

Tor Sagen
Tor Sagen
Mednarodno priznan motoristični novinar z goro izkušenj. Objavlja v revijah več kot 40-ih držav sveta. V zadnjih nekaj letih prisoten na vseh pomembnejših svetovnih testiranjih motociklov. Med sebi najbolj drage pustolovščine zadnjih nekaj let šteje podvig s serijo Yamahinih terenskih modelov na Lilehammerski olimpijski bob stezi. Obožuje vse kar se vozi hitro in dinamično, a skrivoma goji plamen za italijanske motocikle.

Več novic

Zadnje novice