sobota, 25. maja 2024

Čelada GIVI X.01

Deli

V ljubljanski motociklistični prodajalni TC Motoshop smo si sposodili zanimivo čelado GIVI X.01.

Če ste med bolj aktivnimi motociklisti, potem ste najbrž tudi sami ugotovili, da bi rabili najmanj tri različne motociklistične opreme. Usnjeno, korduro, goretex, pa bolj zračno … Pri čeladah je zgodba enaka. Zato nam je v oči padla Givijeva čelada, ki ima tri različne opcije: kot integralna čelada z predbradnim delom, kot odrta jet čelada in ne nazadnje neka srednja različica s predbradnim delom, ki je bolj odprte sorte.

Prednji del se zamenja v nekaj sekundah, je pa res, da morate biti pri tej operaciji nekoliko pazljivi, da ne poškodujete notranjih pralnih oblog. Le-te je potrebno pri bradnem delu ob strani malce odmakniti iz lege, da lahko z zaponko zapnete ali odpnete enega od bradnih delov (povsem zaprtega ali delno odprtega). Malce nerodno, a zelo priročno za skok v mesto, ko boste oba bradna dela pustili doma in v stranska dela namestili le lične poklopce. V paketu dobite tudi majhen ključek, s katerim lahko zamenjate zgornja mrežasta zračnika s plastičnimi poklopci (za bolj mrzle dni).

Čelada je zmerno lahka (1490 g) in ima tudi zatemnjeno notranjo zaslonk za zaščito proti soncu. Zanjo bi si želeli, da bi jo lahko potisnili malce nižje. Če imate motocikel, kjer sedite vzravnano, in če ste navajeni glavo držati pokonci, potem vas bo motil spodnji rob temnega notranjega vizirja, ki je previsoko.

Pa tudi to morate paziti, da imate kar nekaj delov čelade, ki jih boste pustili doma. Torej, nerednim svetujemo, da imajo strogo eno mesto za te stvari, saj se zna ob začetku sezone zgoditi, da ne najdete tistih poletnih zračnikov, pa stranskih poklopcev, ko snamete predbradni del …

Cena: 269 evrov

Blaž Črnivec
Blaž Črnivec
Izkušen moto novinar z nekaj ljubiteljskimi dirkaškimi izkušnjami na enduro in MX progah, ki zadnje časa zaradi ljubezni do svoje ključnice preferira asfaltno pisto.

Več novic

NOVICE