sobota, 25. maja 2024

Prvi vtis: Pirelli Diablo Rosso Corsa, Diablo Superbike Pro in Superbike SC2

Deli

Pirellijeve komplete dirkaških pnevmatik sem nataknil na bavarsko superšportno zverino in jih preizkusil na norveškem dirkališču Arctic Circle. Je najbolj dovršeno dirkališče severne Evrope – junija in julija sonce na progo sije tudi opolnoči in prvič zaide šele v začetku avgusta. Časa za nabiranje kilometrov in temeljito preizkušanje je bilo v dnevu več kot sem ga zmogel  izkoristiti.

BMW S 1000 RR je bil enak tistemu, ki pripelje iz prodajnega salona. Standarden. Odstranil sem ogledala, smernike, nosilec registrske tablice in sopotnikove stopalke. Test pnevmatik sem začel s cestnimi in nadaljeval na vse bolj dirkaške pnevmatike – razlika med njimi je več kot očitna in le težko najdem prave besede, da bi izrazil svoje navdušenje nad dirkaškim kompletom Pirellijevih Superbike SC2.

Te S1000RR spremenijo v besno in popadljivo zverino, ki se norih hitrosti v zavojih loteva varno in suvereno. Pirelli Superbike Pro sem drgnil cel dan – zasnovane so, da zdržijo dva naporna “delovna” dneva na progi. Brez potrebe po grelcih. V praksi se z grelci seveda odrežejo bolje, a preizkusil sem obe možnosti – tudi za kvalifikacije in dirko, ki sem se je udeležil v sklopu preizkusa pnevmatik. Če bi imel na voljo svojega mehanika, bi za dirko uporabil Superbike SC2, tako sem se moral zadovoljiti s Superbike Pro, v katerih sem odpeljal kvalifikacije.

 

Tor Sagen
Tor Sagen
Mednarodno priznan motoristični novinar z goro izkušenj. Objavlja v revijah več kot 40-ih držav sveta. V zadnjih nekaj letih prisoten na vseh pomembnejših svetovnih testiranjih motociklov. Med sebi najbolj drage pustolovščine zadnjih nekaj let šteje podvig s serijo Yamahinih terenskih modelov na Lilehammerski olimpijski bob stezi. Obožuje vse kar se vozi hitro in dinamično, a skrivoma goji plamen za italijanske motocikle.

Več novic

NOVICE