Prvi vtis: Pirelli Diablo Rosso Corsa, Diablo Superbike Pro in Superbike SC2

0
3890

Pirellijeve komplete dirkaških pnevmatik sem nataknil na bavarsko superšportno zverino in jih preizkusil na norveškem dirkališču Arctic Circle. Je najbolj dovršeno dirkališče severne Evrope – junija in julija sonce na progo sije tudi opolnoči in prvič zaide šele v začetku avgusta. Časa za nabiranje kilometrov in temeljito preizkušanje je bilo v dnevu več kot sem ga zmogel  izkoristiti.

BMW S 1000 RR je bil enak tistemu, ki pripelje iz prodajnega salona. Standarden. Odstranil sem ogledala, smernike, nosilec registrske tablice in sopotnikove stopalke. Test pnevmatik sem začel s cestnimi in nadaljeval na vse bolj dirkaške pnevmatike – razlika med njimi je več kot očitna in le težko najdem prave besede, da bi izrazil svoje navdušenje nad dirkaškim kompletom Pirellijevih Superbike SC2.

Te S1000RR spremenijo v besno in popadljivo zverino, ki se norih hitrosti v zavojih loteva varno in suvereno. Pirelli Superbike Pro sem drgnil cel dan – zasnovane so, da zdržijo dva naporna “delovna” dneva na progi. Brez potrebe po grelcih. V praksi se z grelci seveda odrežejo bolje, a preizkusil sem obe možnosti – tudi za kvalifikacije in dirko, ki sem se je udeležil v sklopu preizkusa pnevmatik. Če bi imel na voljo svojega mehanika, bi za dirko uporabil Superbike SC2, tako sem se moral zadovoljiti s Superbike Pro, v katerih sem odpeljal kvalifikacije.

 

Prejšnji članekHonda CBR 250RA
Naslednji članekPrvi vtis: Honda CBR 600F
Tor Sagen
Mednarodno priznan motoristični novinar z goro izkušenj. Objavlja v revijah več kot 40-ih držav sveta. V zadnjih nekaj letih prisoten na vseh pomembnejših svetovnih testiranjih motociklov. Med sebi najbolj drage pustolovščine zadnjih nekaj let šteje podvig s serijo Yamahinih terenskih modelov na Lilehammerski olimpijski bob stezi. Obožuje vse kar se vozi hitro in dinamično, a skrivoma goji plamen za italijanske motocikle.