Test: Hladilni jopič Revit

10
5068

V največji poletni vročini se ohladitev prileže tudi na motociklu – preizkusili smo hladilni brezrokavnik Revit in bili zelo zadovoljni.

Tako kot brezrokavnik HyperKewl Ultra Sport, ki smo ga preizkusili pred časom, tudi Revitov brezrokavnik telo ohlaja s pomočjo izhlapevanja vode, shranjene v vlaknih oblačila. Večji kot je pretok zraka, intenzivnejše je izparevanje in učinkovitejše je hlajenje telesa. Tehnologija je pri obeh jopičih torej skoraj popolnoma enaka. Izdatno namočen in nežno ožet Revitov jopič zagotavlja od 6 do 10 ur učinkovitega hlajenja telesa.

Hladilni jopič Revit

V primerjavi z brezrokavnikom, ki smo ga že preizkusili, je Revitov enako učinkovit ter prav tako udoben in nekompliciran za uporabo, a je na voljo le v črni barvni različici, medtem ko BFW ponuja tudi flourescentno izpeljanko, ki lahko delno nadomesti tudi odsevni jopič. Razlika v ceni med jopičema obeh proizvajalcev je 90 centov. Odločitev je vaša.

Cena: 76 evrov.

10 COMMENTS

  1. ne. v bistvu ni nujno potreben. sam sem v največji vročini sprobal tudi pod corduro z podobleko ki ne prepušča zraka in vode, pa je blo še vedno čutit hlajenje. je pa res, bolj ko piha skos bolj hladi. ampak ko sem se ustavil na kosilu sem ga mel kr na sebi. takrat res ni nič pihalo, je pa še vedno hladilo. tako da je zadeva fajn.

  2. Jest imam onega od BFW. Običajen kombinezon pri počasni vožnji malenkst odprem zadrgo, pri hitri pa dovolj vleče zkozi vrat in zkozi zadrge. Meni je bilo pri 27-30°C ravno prav, drugače bi hitro kaj staklnil. Pri +35 se pa tud s tem nočem vozit dlje kot 10min. na šiht. Sem pa naredil napako, ker ga enkrat nisem povsem posušil in se sedaj nikakor ne morem znebit smradu, vsaj z ročnim pranjem in milnico ne. Se pa bojim, da ne bi zadeve uničil, ker so nekateri že poročali, da je po nekajkratni uporai že izgubljal sposobnosti absorbcije vode.

  3. V tej nenormalni vročini je najboljša zaščita pred vročino,motor v garaži,senčka in hladno pivce in teh nekaj evrčkov porabit za kak izlet, ko bo primerno vreme.A ne :):)

  4. Zato ker ti je hladno kot bi švical oziroma še malenkost bolj in ker s švicanjem izgubljaš veliko tekočine, ki jo ne moreš v kratkem času hitro nadomestit in za telo verjento ne predstavlja ravno sprostitve. V nekaj urah samo skozi trup izšvicat pol litra? Osebno imam opremo raje mokro/vlažno od vode kot od švica.