sobota, 25. maja 2024

Test: Hladilni jopič Revit

Deli

V največji poletni vročini se ohladitev prileže tudi na motociklu – preizkusili smo hladilni brezrokavnik Revit in bili zelo zadovoljni.

Tako kot brezrokavnik HyperKewl Ultra Sport, ki smo ga preizkusili pred časom, tudi Revitov brezrokavnik telo ohlaja s pomočjo izhlapevanja vode, shranjene v vlaknih oblačila. Večji kot je pretok zraka, intenzivnejše je izparevanje in učinkovitejše je hlajenje telesa. Tehnologija je pri obeh jopičih torej skoraj popolnoma enaka. Izdatno namočen in nežno ožet Revitov jopič zagotavlja od 6 do 10 ur učinkovitega hlajenja telesa.

Hladilni jopič Revit

V primerjavi z brezrokavnikom, ki smo ga že preizkusili, je Revitov enako učinkovit ter prav tako udoben in nekompliciran za uporabo, a je na voljo le v črni barvni različici, medtem ko BFW ponuja tudi flourescentno izpeljanko, ki lahko delno nadomesti tudi odsevni jopič. Razlika v ceni med jopičema obeh proizvajalcev je 90 centov. Odločitev je vaša.

Cena: 76 evrov.

Dani Mattias
Dani Mattias
Nekoč zaprisežen ljubitelj japonskih motociklov, danes prisega na vse kar "dovolj gre". Bencinski zasvojenec, ljubitelj klasike v nastajanju. Drgnilec kolen, ki ceni udobje in evropsko eksotiko. Na skrivaj ga zaradi priročnosti zamika skuter. Ne mara cincanja, obotavljanja in površnosti. Meni, da ja osnovna vrlina vsakega motociklista poznavanje mej lastnega znanja in sposobnosti – preseganje teh na cesti pa nevarna neumnost. Pred prihodom v ekipo Motosveta je izkušnje nabiral tudi v sklopu domačih tiskanih motociklističnih medijev.

Več novic

NOVICE