torek, 21. maja 2024

Test: motoristične nogavice X Socks

Vas po celodnevni furi na vročem poletnem soncu dajejo neprijetne vonjave iz škornjev, razmočene nogavice, utrujene noge? Vse to je stvar preteklosti -- za vas smo testirali motoristične nogavice X Socks...

Deli

“Štumf je štumf, bombažni pa je najboljši”, mi je včasih rekla mama. Ne vem kako je z vami, a z nogavicami sem imel vedno probleme. Smo šli na športni dan, sem fasal žulj. Sem šel v hribe, sem prej ali slej fasal žulj, pa ne le enega. Sem si kupil motocikel in vso opremo, in zelo kmalu ugotovil, da bom tudi tukaj imel probleme. Usnjeni motoristični škornji, ki skoraj neprodušno zaprejo nogo od kolena navzdol so sicer odlična zaščita pri padcih, kaj pomeni takšen “vakum” za nogo, pa vidimo zvečer, po celodnevni furi. Vročina okrog agregata (v kombinaciji s poletnimi temperaturami) naredijo svoje. Neprijetne vonjave iz škornjev, razmočene nogavice, utrujene noge – ni mi bilo všeč, a se je nekako dalo preživeti.

Zaradi vseh teh zgod in nezgod sem bil še toliko bolj vesel, ko smo na test od zastopnika Eurosport Trade d.o.o. dobili motoristične nogavice X Socks. Da kaj takšnega obstaja sem pred kakšnim letom prvič slišal (in tudi hitro pozabil) od Mirana Stanovnika, ki je enkrat mimogrede omenil “ene dobre nogavice, ki niti po treh dneh Pariz-Dakarja še ne smrdijo”, in ki jih je takrat kupoval še v tujini.

Preden sem jih nadel na nogo sem se odločil, da zadevo malo raziščem in poskušam ugotoviti, kaj je tako posebnega na teh nogavicah. Italjanski proizvajalec se je odločil vse svoje nogavice (izdelujejo jih namreč za vse športe, od tekaških in pohodnih do skejterskih, lovskih, smučarskih, teniških, nogometnih, vojaških, takšnih za golf, in celo nekaj “business” modelov za vsak dan…) izdelati po principu “narava je naš vzor”. Celotna filozofija izhaja iz tega, da smo ljudje včasih po Zemlji hodili bosi, nato pa si zaradi zaščite začeli obuvati vse mogoče lesene, plastične, kovinske in usnjene “natikače”. Če so bili tesni, smo pač obuli debelejše štumfe in tako bolje zaščitili noge. Smo jih res? Dejansko ne, ker debelejše nogavice pomenijo predvsem to, da nam je v noge bolj vroče. Vročina pa iz motorističnih škornjev na primer ne more kar izpuhteti. Rezultat: noge se začnejo potiti in takoj smo pri “efektu bane”, kar pomeni konstantno vlažne noge, zmanjšanja prožnost, občutljivost na udarce in žulji.

Rešitev, ki nam jo nogavice X Socks ponujajo je v osnovi ta, da znotraj naših obuval ustvarijo “klimo bose noge”, ki je suha, prožna, prezračena in posledično brez žuljev. Šli so še dlje in ustvarili nogavice za skoraj vsako človeško (obuto) aktivnost, pri čemer so bili pozorni predvsem na običajen tip obuvala pri aktivnosti in izpostavljena mesta, ki so jih z raznoraznimi protektorji (za gleženj, prste, ahilovo peto…) dodatno zaščitili. Pri tem so uporabili material Robur, ki je večnamensko, kompleksno trojno tkano vlakno, izredno trpežno in odporno proti trganju. Suho nogo jim uspe vzdrževati s posebnimi toplotnimi kanali (AirConditioning Channel), ki odvajajo vročino iz škornja, oz. kanali, ki regulirajo vlago in pregret zrak izpod stopal v AirConditioning Channel. Za tiste bolj “tehnične” še spodnji fotki (s klikom ju povečate), ki prikazujeta osnove vsake X Socks nogavice.
Motoristične nogavice so dokaj specifične in so na voljo v kar treh modelih: Moto Cross, Moto Enduro in Moto Touring. Vse nogavica imajo vgrajene določene protektorje za zaščito občutljivih delov noge, predvsem bi opozoril na asimetrično zaščito prstov, odlično unikatno dvojno križno oporo (X-Cross Bandage) za gleženj, zaščito pete in podobno. Ravno tako imajo vsi trije modeli anatomsko oblikovana stopala (levega in desnega), ki daje v kombinaciji s sistemom za kroženje odlično oporo stopalom. Za prezračevanje noge poskrbi AirConditioning Channel, sistem za kroženje zraka iz fino tkane mrežice, ki omogoča pretok vročega in vlažnega zraka izpod stopal v zračne kanale in ven iz čevlja. Vsi modeli so višji od škornjev, kar je ustrezna velikost. Prvič zaradi tega, da nogavica ne drsi navzdol in se ne kopiči v obutvi, drugič pa zaradi tega, da sistem za prezračevanje odvaja vlažen zrak ven iz čevlja. Super je tudi, da je patent na vrhu vseh modelov nogavic samoprilagodljiv. Tako je prvi občutek, da je patent “tesen”, zelo varljiv: nogavice se odlično prilegajo nogam in preprečujejo drsenje nogavice navzdol in onemogočajo, da bi se nogavica zarezala v kožo.
Zakaj kar trije modeli za motoriste? Pri vsakem modelu je nekaj specifik, predvsem v kombinaciji zaščit in materialov. Oglejmo si jih malo pobliže.

Moto Cross

Med trdimi “pancar” motokros škornji in nogo je pri običajni nogavici bore malo zaščite, saj je to šport ekstremov. Največ pozornosti je tako pri tem modelu posvečeno zaščiti – golenica, nart, prstni predel peta, ahilova tetiva, unikatna dvojna podpora za gleženj – vsak del noge posebej je tako zaščiten proti odgrninam, podpludbam in žuljem. Levo in desno anatomsko oblikovano stopalo s sistemom za kroženje zraka ščiti in daje oporo.

Moto Enduro

Enduro model me je osebno najbolj prepričal. Na našem testu niti po dveh intenzivnih dneh uporabe ni bilo sledu o neprijetnem vonju! Skrivnost je v tem, da se nogavica ponaša predvsem s tem (poleg seveda z vsemi možnimi zaščitami in prezračevalnim sistemom), da je delno narejena tudi iz SkinNodor materiala. Gre za posebno mehek material, ki poleg udobnosti in dobrega oprijema preprečuje razvoj bakterij in neprijetnega vonja zahvaljujoč stalni reakciji ionov znotraj vlaken nano-velikostnega reda. Primerne so predvsem za dolge in naporne vožnje. Dejstvo, da tako Fabrizio Meoni kot Miran Stanovnik rally Paris-Dakar vozita v teh nogavicah, pove vse.

Moto Touring

Touring model je osredotočen predvsem na doseganje ustrezne klime okrog noge, delno pa tudi zaščiti. Touring nogavice so namenjene predvsem dolgim vožnjam, pri katerih ni problem le z vročimi nogami ampak, potem ko se noga spoti in zmoči nogavico, tudi z mrzlim občutkom v škornjih. Nogavica se je na testu zelo dobro obnesla s svojo zračnostjo, kar je ohranjalo kožo prožno. Vgrajene blazinice zagotavljajo zaščito tam, kjer je potrebno, in tako preprečujejo nastanke odtiskov, žuvljev in podbludb.

Kaj naj rečem za konec? Kaj negativnega o tako dobrem kosu opreme težko rečem. Edina opomba je ta, da so vsi trije modeli na prvi občutek (ko prvič obujete nogavico) topli. Kar nekako se zdi, kot da imamo na sebi nekaj hudo vročega in debelega. A mikroklima se ustvari dobesedno v nekaj sekundah in nato ostane le še prijeten občutek suhosti in udobja. Nogavice se, zahvaljujoč tehnologiji in novim materialom, zdijo stoletja pred kakršnimikoli običajnimi nogavicami. Da lahko isti par uporabljate več dni zapored brez skrbi za noge, od katerih smo odvisni, je tudi navdušujoče.

Cena (okrog 4.490 SIT za Cross in Touring oz. 4.990 SIT za Enduro model) ni pretirana in je v rangu cen vseh boljših (namenskih) nogavic. Skratka, več kot priporočam!

Več novic

NOVICE