Test: Nolan N91 in N86

3
6680

Preizkusili smo integralno in preklopno čelado iz Nolanove flote.

Pri modelu Nolan N91 smo zasledili rahlo zatikanje zgornjega drsnika za odpiranje in zapiranje zračnika. Integriran sončni vizir pri obeh modelih nalega nekoliko previsoko in utegne voznika nekoliko motiti, saj lomi sliko. Oče čeladi sta serijsko opremljeni s pinlockom s silikonsko obrobo, ki zagotavlja odlično tesnjenje. Oba modela sta bila preizkušena na naked motociklu in sta zelo mirni tudi pri višjih hitrostih. Glasnost v modelu Nolan N86 variira glede na položaj na motociklu, zato predlagamo, da model pred nakupom preizkusite – po naši oceni pa čelada tudi v “najglasnejšem položaju” ni prav nič glasnejša od konkurence. Več v videu.

Kaj smo preizkušali?
Udobje, priročnost postavitve “gumbov”, zračnost. Ocenili smo ali so čelade primerne za naked modele, ki so daleč najtrši oreh kar se glasnosti in stabilnosti pri večjih hitrosti tiče. Pozorni smo bili na to, ali je piš v notranjosti moteč, ali piha v oči, ali se vizirji in zaponke zapenjajo lepo in tekoče ali se zatikajo.

 

Česa nismo preizkusili:
Trpežnosti materialov.

Tehnične podrobnosti:
Nolan N91: Zunanja školjka iz polikarbonata Lexan, , integriran sončni vizir, hipoalergensko snemljivo in pralno notranje oblazinjenje, pinlock s silikonsko obrobo, microlock, pripravljena na namestitev sistema n-com, odgovarja normativom ECE 22/05. Cena: 215,99 evrov.

Nolan N86: Školjka iz visokokakovostnega polikarbonata Lexan, integriran sončni vizir, hipoalergensko snemljivo in pralno notranje oblazinjenje, pinlock s silikonsko obrobo, microlock, pripravljena na namestitev sistema n-com, odgovarja normativom ECE 22/05.

Cena: 179,99 evrov.

3 COMMENTS