Domov Testi Novi CruiSYM 300i ABS

Novi CruiSYM 300i ABS

0

Tajvanski SYM z modelom CruiSYM napoveduje novo oblikovalsko smer svojih skuterjev. Pregovorno zelo zanesljivi motorji SYM, so v zadnjih letih že doživeli oblikovalsko prenovo in se po obliki in kakovosti z lahkoto merijo s precej bolj priznanimi znamkami. Novi CruiSYM daje vtis, da znamka želi poseči še korak višje in postati celo številka ena. 

CruiSYM 300i ABS

Sanyang z znamko SYM agresivno postopa po azijskih trgih, kjer je drugi najbolj prodajan skuter. Letno proizvedeno kar 7 milijonov skuterjev in motornih koles, 1 milijon le teh pride v ostale dele sveta. Z vedno bolj všečnim designom je SYM postal pomemben igralec tudi v Evropi, kjer kraljuje predvsem v Španiji, Grčiji in celo v Italiji, kjer imajo močno zgodovino italijanske znamke.

Poglej na armaturno ploščo CruiSYM 300i ABS

Letošnja novost je 300 kubični CruiSYM. Je udoben potovalni skuter z bogato odmerjenim prostorom pod sedežem, kjer je prostora za kar dve čeladi. Opremili so ga s sisitemom ABS in zelo atraktivnim izgledom. Če rečemo, da je trenutno eden bolj atraktivnih skuterjev na trgu, se ne bomo veliko zlagali in konkurenci vliva kar nekaj strahu. Prostora za noge je dovolj in položaj za krmilom je odličen. Pohvaliti velja še lepo oblikovani in pregledana ogledali, ki več kot služita svojemu namenu.

Potovalni skuterji postajajo vse bolj vroči v Evropi in SYM z novim modelom prav tako. Skuter je poln aerodinamičnih dodatkov, ki dajejo motorju atraktiven izgled. Pohvale tudi za končno obdelavo, ki je že povsem na evropski ravni. Tehnično so SYMi že od nekdaj neproblematični in po obalnih mestih boste še danes srečali tiste prve modele, ki so k nam prišli kmalu po osamosvojitvi.

Zgledne so tudi rešitve s svetili. Vse po novem sveti v tehniki LED (izjema je glavni žaromet), še posebej atraktivni so smerniki in prednji žaromet s projekcijsko tehniko. Žarometi zgledno osvetljujejo cesto, po zaslugi LED svetil zadaj, ste močno in na daleč opazni tudi ponoči.

Sama vožnja je za razmeroma kratek skuter zelo udobna. 278,3 kubični agregat s štirimi ventili in elektronskim vbrizgom zmore 29 KM in 27,5 Nm navora. Motor ne kaže pomanjkanja moči in vožnja je precej živahna. Po zaslugi precej direktnega krmila so tudi zavoji v mestnih ulicah zelo preprosti. Prenos poteka preko CVT menjalnika in v kombinaciji z agregatom omogoča zelo prožno vožnjo. Posoda za gorivo je velika 12 litrov, kar omogoča dobro avtonomijo, ker je poraba goriva nizka. Vse zavore so kolutne in prisilno hlajene s tem, da velja omeniti, da ima skuter spredaj 14, zadaj pa 13 palčne pnevmatike.

Poglej na armaturno ploščo CruiSYM 300i ABS

CruiSYM v svojem razredu poleg izgleda lahko stavi še na ugodno ceno in dobro razvejano servisno mrežo po Sloveniji. Zanj boste odšteli 4,999 EUR, kar je za videno dobra cena. Zagotovo odlična izbira za vse, ki iščete skuter z atraktivno zunanjo podobo in dobro ceno. Vožnja bo lahkotna in ne pozabite na zavidajoče poglede ob parkiranju pred naljubšim lokalom. Mimoidoči so namreč drug za drugim popolnoma zgrešili prodajno ceno skuterja in so ga postavili precej višje. Izgled očitno naredi svoje.
Tehnični podatki:

Cena 4.999,00€
Vrsta agregata 1-valjni, 4-taktni
Prostornina 278.00
Moč 29 KM pri 8,000 vrt/min
Navor 27,4 Nm pri 6,500 vrt/min
Priprava zmesi Elektronski vbrizg
Vžig Električni
Menjalnik Avtomatski CVT
Sekundarni prenos Jermen
Hlajenje Tekočinsko
Vzmetenje spredaj Teleskopske vilice
Vzmetenje zadaj Hidravlični amortizer z regulacijo
Pnevmatika spredaj 120/70-14¨
Pnevmatika zadaj 140/60-13¨
Mere D x Š x V 2160 x 760 x 1420
Medosna razdalja 1550
Teža 197
Posoda za gorivo 12 L

Aleš S.

Exit mobile version