Domov Testi SYM CityCOM 300i

SYM CityCOM 300i

0

Skuterji z velikimi kolesi so v vse večjem porastu. Prinašajo udobnejšo in varčnejšo vožnjo. SYM ni novinec v segmentu in je odlična ter predvsem precej cenejša alternativi Hondi SH300i, Piaggiu Beverly 250 BT in Yamahi X-City. Sploh ob zadnji akciji se zdi, da imamo prvaka, ki močno navdušuje s ceno.

Najbolje je začeti kar pri ceni. Saj poznate stavek soseda, ko kupi Škodo in reče »Za ta denar ne moreš dobiti več avta.«Podoben stavek lahko mirno izrečejo tudi kupci CityCOMa. Šibkejši Citycom 300i CBS je v poletni akciji na voljo za 3.299 eur,  zmogljivejša različica »S« je 200 eurov dražja. Točno takšno smo testirali mi.

SYM CityCOM 300i

CityCOM je ustvarjen za uporabo. Stikala so tam, kjer jih pričakuješ in vse skupaj deluje kot precej uporabna in priročna celota. Predalov je dovolj. Rokavice bodo vedno shranjene in zaklenjene v predalu. Sedež je udoben in celo dekorativno zaključen z atraktivnim rdečim šivom. Morda bi si želeli več prostora za noge, kar je posledica večjega rezervoarja.

Sama vožnja preseneča. CityCOM potegne zelo zvezno in da občutek, da se peljemo hitreje, kot se res. Pospešek je dober in vetrobransko steklo lepo zastira piš vetra, tudi pri višji hitrosti. Samo krmilo je odzivno in daje vozniku kar nekaj povratnih informacij. Kar vam bo še v mestu posebej všeč in boste z lahkoto zelo okretni. Zavore delujejo v kombinaciji s sistemom CBS. Prednji disk meri 220mm, zadaj 260mm. Oba stiska dvobatni sistem, ki je obarvan rdeče.

Pomembno delo pri skuterju opravlja vzmetenje. Le ta lepo pobere tudi skok na kak pločnik in nazaj, kar od mestnega skuterja tudi pričakujemo. Položaj za krmilom je bolj pokončen, česar je potrebno navaditi. Je pa zaradi tega zelo pregleden in tudi začetnik se bo za krmilom počutil varno. Morda bi za višjerasle prav prišel kak cm večji prednji vetrobran.

Na testu smo kombinirali mestno in avtocestno vožnjo ter na koncu prišli do odlične porabe 3,3 litrana 100 km. Če boste želeli biti prvi ob štartu na semaforju pričakujte kak deciliter več. Velja omeniti tudi dejstavo, da boste na avtocesti lahko dosegali hitrost preko 130 km/h, saj ima skuter končno hitrost nad 150 km/h. Brez skrbi,  nikakor ne boste ovirali ostalih udeležencev.

SYM CityCOM 300i

Vsi poznamo zgodbo Škode. Danes Škoda ni več Škoda, kakršno smo poznali pred tremi desetletji. Ko je navduševala predvsem s ceno. Ostalo je bilo bolj špartansko. Tudi tajvanski SYM je ubral podobno pot. Sedaj je pomembno tudi, kako zadeva izgleda. Zagotovo niso izbrani najboljši materiali v svojem razredu. Verjetno bo naslednji model prinesel tudi kakšne optične spremembe, kot je ti že nakazal novi CruiSYM. Vendar prepričuje kot celota.

Tehnični podatki:

Cena 4.199,00€
Akcijska cena 3.499,00€
Vrsta agregata 1-valjni, 4-taktni
Prostornina 278,3
Moč 29 KM pri 8,000 vrt/min
Navor 27,4 Nm pri 6,500 vrt/min
Priprava zmesi Elektronski vbrizg
Vžig Električni
Menjalnik Avtomatski CVT
Sekundarni prenos Jermen
Hlajenje Tekočinsko
Vzmetenje spredaj Teleskopske vilice
Vzmetenje zadaj Hidravlični amortizer
Pnevmatika spredaj 110/70-16¨
Pnevmatika zadaj 140/70-16¨
Mere D x Š x V 2210 x 785 x 1445
Medosna razdalja 1500
Teža 184
Posoda za gorivo 10 L

Aleš S.

Exit mobile version