Test: Suzuki Burgman, Gladius in GSR750

To ni test motociklov, je le prvi vtis, ki ga voznik poizkuša dobiti po približno 150 prevoženih kilometrih.

21
7434

Suzuki in testni motocikli v Sloveniji? “Ja pa ja de”. Že dolgo ne. Tokrat jih je TC Motoshop pripeljal v Slovenijo. Madžarske. Žal samo za par dni. Kljub najhujši letošnji vročini, smo tri od petih na kratko zapeljali po slovenskih cestah. To ni test motociklov, je le prvi vtis, ki ga voznik poizkuša dobiti po približno 150 prevoženih kilometrih. Dva od treh sta (vsaj zame) res “kul”. Res pa je, da noben motocikel ni brez konkurence.

Suzuki Burgman 650

Prvi je bil na vrsti Burgman 650. Z najboljšo opremo, kar se je dobi. Kot prvega sem ga izbral zato, ker sem se do TC-ja pripeljal z njegovo direktno konkurenco z bavarske. Kako zelo dober je Burgman nisem vedel, ker nisem imel priložnosti, da bi ga peljal. Res je, da sama ciklistika ni primerljiva z BMW-jevo ali Yamahino, je pa zato tako uglajen, da lahko rečem, da je izmed velikih skuterjev edina prava izbira. Zakaj? Ker noben skuter, pa naj je še tako drag, nov ali dober, po voznih lastnostih ne pride blizu srednje dobremu naked motorju. Burgman je glede ciklistike še “malo bolj zadaj”, a ima uglajenost, prostornost, dobro opremo in dobro veterno zaščito. Je predrag? Je in hkrati ni. Za slabih 11.000 evrov dobim veliko. Ali je to dovolj, je odvisno od kupca.

Suzuki Burgman 650

Suzuki Gladius 650

Dvovaljnik V zasnove in res dober okvir sta dovolj, da lahko temu vstopnemu suzukiju damo “kapo dol”. Res je tudi, da ostale komponente niso idealne, vendar za tako nizko ceno ne moremo pričakovati več. Poleg malo blede prednje zavore in ozke balance sem lahko potarnal le nad skopo armaturno ploščo. Podatki o porabi in zunanji temperaturi so za leto 2013 vseeno skoraj nujno orodje pri pridobivanju novih kupcev. Koliko ljudi še kupi avto brez klimatske naprave? Kljub temu je Gladius 650 izredno nezahteven motocikel, ki ponuja bistveno več, kot voznik na prvi pogled pričakuje.

Suzuki Gladius 650

Suzuki GSR 750

Kot lahko vidite v videu, me ni prepričal. Sem pričakoval preveč? Morda. Je odlični GSX-R 750 predober, da bi lahko GSR v slečeni obliki bil še vedno zraven v tej zahtevni tekmi za kupce? Vsekakor. Mislim, da ni nikogar, ki ob številki 750 in črkah GS(X)R ne bi pomislil na slečenega GSX-R. Žal GSR ne dosega ravni GSX-R. V nobenem pogledu. Edina resnično dobra stvar na GSR 750 je zares nizka poraba. Pod 5 litri na 100 kilometrov. Vse ostalo je precej povprečno, je pa res, da je dobro sestavljen in zgleda “hudo”. Če bi radi dobro zgledali ali se povprečno in predvsem poceni vozili, je GSR 750 čisto fajn motorček.

Suzuki GSR 750

Česa nismo uspeli voziti?

Inazume 250, malega nakeda, ki se na pogled dobro znajde v mestu in je nezahteven za uporabo. Prenovljenega GSX 650 F, ki sem ga vozil pred leti na Madžarskem. Mali sport tourer s sorazmerno povprečno ciklistiko je nezahteven do uporabnika, nudi dobro veterno zaščito, predvsem pa je prijazen do denarnice.

TC Motoshop ima vse te motocikle za vas. Preizkusiti jih žal ne boste mogli, saj testnih ni več. Bodo pa hitro pri vas, v primeru, da se za njih odločite in jih naročite v TC-ju. Akcijske cene so dokaj ugodne. Gladius 650 je vsekakor zelo dobra izbira za nabiranje izkušenj ali pa tudi za konkretne moto izlete.

21 COMMENTS

 1. otroc…otroc… nwm zakwa bi mogu tko govort da bi ga samo Mg. Dr. … razumel… sej če komu ni KARKOL ušeč NI treba tega gledat! pa nwm tud zakaj bi se mogu pod naslovom TEST,se po kolenu vozit al pa driftat z njimi???

 2. Morda oz. zagotovo versys 1000, sicer pa že ko pogledam zadnjo nihajko, izpuh spredaj zaradi V motorja, rdeč italijanski paličat okvir (adijo pamet tisti, ki je barvno kombinacijo ujel), ni drugega kot da je nekdo prišel mimo in zmetal gor kaj je bilo pri roki. Najlepši od teh treh je Burgman. Edino kar izstopa na Gladiusu je Joshimura \”dimnik\”, ki ne sodi na to skropucalo. Sicer pa ok to je tvoj vtis, pač imaš tak okus in te motijo neumnosti kot je prikaz zunanje temperature (a nimaš občutka kolk je zunaj?) in prikaz porabe goriva (a je to šala al kaj?, misliš računalnik da kaže porabo?). oboje se niti približno ne more primerjati s klimo v avtu, ker je praktično brez neke pomembne vrednosti. Temperaturo zazna šofer sam, porabo pa itak kažejo črtice, saj pa ni V12 motor, kjer bi nihalo od 24l do 15l pri mirni vožnji.

 3. SPET ENA BEDNA REKLAMA ZA PRODAJALCE IN ZELO SLAB TEST KOT PONAVADI.
  KDAJ SE BO MOTOSVET OTRESEL COKLE REKLAMATORJEV, PREDVSEM ENIH IN ISTIH.
  JE ZADNJE ČASE VEČ REKLAM KOT PA PAMETNIH INFORMACIJ….IN KO POGLEDAŠ TE REKLAME…
  OH JA NI DA BI GOVORIL

 4. Kakšna reklama? Saj prva dva sva bila precej pohvaljena, zato je bil pa \”najboljši\” ocenjen z drugimi kriteriji, pač ceni primernimi. In bi težko rekel temu pohvala/reklama. 🙂

 5. men je pa ta portal čist vredu, kom pa ne paše, pa papa, mi pa ni jasno, kakšen je to folk, ki sam graja, pa visi non-stop gor, tako kot že rečeno, Nemc ma pa vse tipitopi, če vrjameš, al pa tud, vsak si svoje mnenje ustvari, ko zadevo proba, ena osnova je pa pridobljena z vašim TESTOM ali prvim VTISOM, zato pohvale na trudu in tako naprej, men je OK

 6. Izpuh je žalostna zadeva, to kar bode v oči (akrapo malo popravi, če bi črnega akrapo delal, bi bilo že kar), barvne kombinacije slabe zaenkrat, moraš belo vzet, ni druge, masko, luči in plastični del bi morali malo prilagoditi tej mrcini… So pa to samo moje vizualne opombe. Agregat vrhunski, 4 valjni vrstni, ki ga lahko konkurenca sanja + cena ob serijskih pomagalih (po moje največ motorja za takšno ceno). Da bi ga malo lepše zadeli (itak bodo popravili na par let), bi se lažje prodajal. Jaz bi mu še odvzel kakšnih 20kg, tam 220kg. Pri motorju pa ni kaj dodajati, ker smeši konkurenco, vsak hip ga lahko priklopijo na računalnik in \”popravijo\”.
  Če bi kaj kupoval v tem rangu, bi ga kupil, cena in agregat sta močan atribut, vendar takšnega motorja ne rabim, preprosto preveč.

 7. Drugič še zvok motorjev posnami. Brez tega ni mototesta.
  Pa brez ljubljanščine prosim… japonci so se zmislel da bodo naredl…. To ni za na javni medij, kvečjemu za na jutjub.
  Sicer pa OK prikaz.