petek, 21. junija 2024

Prvi vtis: Triumph Thunderbird 1600

Deli

Pri angleškem MCN so že preizkusili novega Triumphovega cruiserja Thunderbird 1600. Posodili so ga tudi dvema Harleyašema, ki sta povedala svoje mnenje.

S strani novinarja je bil cruiser deležen pohval, še posebno pogonski agregat in menjalnik, vseeno pa je izpostavil nekaj pomanjkljivosti, ki mu niso bile všeč. Moti ga, da je zvok, ki prihaja iz izpušnih cevi preveč zadušen, zato predlaga, da lastnik ali tovarna na Thunderbirda namesti bolj odprte izpuhe; občutek vožnje 1600 kubičnega dvovaljnika bi bil pristnejši.

Odčitavanje hitrosti je zaradi majhnih digitalnih številk zelo težavno, poleg tega pa so števci nameščeni na posodi za gorivo. Prednja zavora deluje zelo dobro, medtem ko zadnja ni bila deležna pohval, saj je njen učinek pod pričakovanji. Vzmetenje in krmiljenje je za to vrsto motociklov spodobno, vseeno pa je na neravninah čutiti nihanje zadnjega dela Thunderbirda.

Naredili so še en zanimiv preizkus, saj sta Thunderbirda preizkusila tudi dva voznika Harley Davidsona in sicer vozita model Dyna Super Glide Custom, ki naj bi bil najbližja konkurenca Triumphu. Oba sta Thunderbirda ocenila kot odličen motocikel, ki popolnoma zasenči podobne motocikle, ki so izdelani na Japonskem. Čeprav sta se strinjala, da se Triumph pelje precej bolje kot H-D, sta vseeno Harleyaškega mnenja, da britanski cruiser nima tistega karakterja in duše, ki krasi motocikle iz Milwaukeeja.

Pogrešala sta robato delovanje V-Twina, saj je Thunderbird precej bolj (preveč?) uglajen in ju je na trenutke spominjal že na vrstne štirivaljnike. Neizmerno všeč so jima bile zavore, saj le-te dobro opravljajo svoje delo.

Več novic

Zadnje novice