nedelja, 16. junija 2024

Predstavitev: Vespa 946

Deli

Vespa je konec leta 1946 postavila nove smernice, ki so presegle meje motorizma in začrtale nov stil življenja in sveže modne trende. Šestinšestdeset let je Vespa ohranjala tradicijo in jo vpletala v sodobne modne smernice. Najnovejša članica palete povzema vse, kar naj bi Vespa bila, ohranja elegantne retro linije in je hkrati tako trendi, da  bolj ne bi mogla biti.

Vespa 946

»Monocoque telo« nove 946 ni zgolj oblikovalski biser z vidika estetike, pač pa opravlja tudi nalogo nosilnega elementa in je kot takšno popolnoma enkratno v svetu sodobnega motociklizma.  Zaradi uporabe aluminija je nova Vespa lahka, posledično pa porabi tudi manj goriva, zato je varčna in zelo »eko«.

Vespa 946 – na voljo tudi s sistemom ABS in sistemom za nadzor zdrsovanja pogonskega kolesa ASR ter armaturno ploščo iz tekočih kristalov.

Prednje vzmetenje je že znano, klasično Vespino – enojna nihajka. Zadnje vzmetenje je za model 946 bilo deležno nekaj izboljšav. 946 je prva Vespa v zgodovini z enojnim ležečim zadnjim blažilcem –dobila ga je predvsem zato, ker ta manj posega v čiste linije vozila. Svetila telesa se poslužujejo tehnologije LED. Vespo 946 sicer poganja izboljšan, a že znan Piaggov 125-kubičen zračno hlajen agregat z elektronskim vbrizgom in skromno porabo goriva, ki razvije 8 kilovatov in pol pri 8250 vrtljajih na minuto. V primerjavi s predhodno serijo, ta razvije okoli 7 odstotkov več moči in 10 odstotkov več navora.

Mateja Pivk
Mateja Pivk
Od leta 2009 urednica. V desetletju novinarskega udejstvovanja nabirala znanje kot del ekipe Avtomagazina, Playboya, siolovega Avtomoto portala in revije Motorist, kjer se je dobro leto dni udinjala tudi kot izvršna urednica in fotografinja.

Več novic

Zadnje novice