Ducati je združil koncept športnega potovalnika s popotniškim endurom in serviral novo Multistrado 1200 – metamorfoza obeta veliko.

Tor Sagen

Če je bila prva izvedba modela nekakšne poizkus priključitvi čredi, je nova 1200-kubična Multistrada Ducatijeva izvirna rešitev izrazito zahtevne naloge. Multistrada 1200 v resnici predstavlja kar štiri različne modele združene v enem. Je tako dovršena, da presega pričakovanja v kar treh od štirih segmentov v katerih konkurira – v četrtem obeta veliko.

Sposobna le lahkotnega “offroadanja”.

Če v segmentih športnega popotovanja, potovalnega enduriranja in vsakodnevnega mestnega premagovanja razdalj blesti, se dozdeva, da bodo resnejši preizkusi pokazali, da je sposobna zgolj nezahtevnega ‘offroadajanja’.

Športna, potovalna, udobna – vsestranska.
Tor Sagen: “Metamorfoza obeta multipraktik”.

Ker na prvih predstavitvenih preizkusih v Landzarotu motocikla nismo uspeli preizkusiti na terenu, o ‘offroadarskih’ sposobnostih nove Multistrade le težko napišem kaj konkretnega. Zapiše se mi  lahko le, da je motocikel po občutku nekoliko lažji kot BMW-jev GS, ter omogoča popoln izklop ABS-a in sistema proti zdrsu kolesa. Tri nastavitve elektronskega nadzora delovanja agregata in elektronsko nastavljivo vzmetenje na modelu 1200S, so bistveni za Multistradin uspeh v prihodnosti.  MTS 1200 je vroča roba s serijo vrhunske sodobne elektronske tehnologije, ko bo prišla prav celo pri vsakodnevni rabi motocikla.

Okretna urbana križarka.

Prvi vtisi so navdušujoči, več jih bom strnil v glavnem članku.

8 COMMENTS

  1. mimogrede: …Je tak dovršena… -> Je tako dovršena. se motim? drugače pa: “…sposobna zgolj nezahtevnega »offroadajanja«…” kaj je kdo s to (grdo) govedino htel na motokros stezo? verjamem da je fajn motorček samo ta “mrčesni” kljun mi je pa nikavi!

  2. … “v resnici predstavlja kar štiri različne modele združene v enem” … z drugo besedo: univerzalna stvar. Ampak to me vedno spomni na avto sedežne prevlehe iz recimo Hoferja: pašejo na vsak zic, pa na nobenega popolnoma dobro. Pa še nekaj: v komentarjih o novi Super tenere se nekateri pritožujejo nad kupom elektronika v novem motorju; tudi MS jo ima obilo – se bo treba navadit na te zadeve, le da bo delovala brezhibno …

  3. Varaderova preednja šipa, CBF prednja maska in luč, BMWjev kljun(no ja… ), Versysove bočne plastike, BMWjev zadnji ščitnik za blato. Kar je tukaj kolikor-toliko Dukatijevskega je zadnja nihajka, okvir in značka. Grd? Lep? Težko se ga bo privaditi predvsem zato, ker jih ne bo prav veliko na naših cestah…