Prvi vtis: Dunlop Sportsmart²

10
5914

Pnevmatika Dunlop Sprotsmart prve serije je bila narejena za občasno obiskovanje dirkališč. Vendar pa je le redko kdo z njo na dirkališče tudi šel, saj imajo pri Dunlopu super pnevmatiko za občasne skoke na dirkališče, ki se imenuje GP Racer. Tako je bila Sportsmart v očeh uporabnikov predvsem visoko zmogljiva cestna pnevmatika. Pa vendar je bila velikokrat nepredvidljiva, potrebovala je preveč časa, da je dosegla delovno temperaturo, pa tudi udobje ni bila njena vrlina.

Nova Sportsmart² (na kvadrat) je povsem cestno orientirana pnevmatika. Po besedah razvojnih inženirjev je ohranila vse dobre lastnosti predhodnice ter jih seveda še izboljšala, poleg tega pa naj bi vse slab(š)e lastnosti odpravili in celo prehiteli konkurenco. Za začetek smo jo preizkušali na dirkališču. Tudi če je 180 konjskih sil z Yamahe R1 neumorno pritiskalo na dobro ogret asfalt, se zadnja pnevmatika ni dala in je delovala odlično. Še bolje se je odrezala prednja pnevmatika, ki je v stari izvedbi povzročala največ težav. Tako je postala Honda CBR600RR z novo Sportsmart² povsem drugačen motocikel v primerjavi s staro Sportsmart. Okretna in lahkotna, pa vseeno popolnoma mirna pri visokih hitrostih.
Vendar pa, Sportsmart² je cestna pnevmatika. Kako se je obnesla v pogojih za kar je bila narejena pa si preberite kmalu… No, cena ostaja enaka..

10 COMMENTS

  1. meu prejšnjo sport smart…za turing itd. za grob asfalt (obalna zadar) zakon tud za negrob je ok ko je segreta (mangrtsko sedlo). prvo je pobiral hitrej k zadnjo. ni bila pa kdo ve kej udibna ker je bl za ss kot st. napram pirelli dragon sc je bila lahkotnejša pr manevriranju a je slednja grabila že skor z mesta. Ta bo vrjetn tud dobra…bi meu pa raj za hs d211/d212 al dragon sc.