Prvi vtis: Triumph Daytona 675 R in Street Triple 675 R

19
4686

Odgovor na vprašanje je bil znan že po prvih kilometrih, pa si ga vseeno zastavimo skupaj: kaj je boljša izbira za rabo v cestnem prometu – superšportnik ali njegov slečeni brat?

Sodeč po prodajnih številkah, po voznem parku na cesti in debati med prijatelji bi dejal, da motoristi počasi sprejemamo dejstvo, da so superšportni motocikli namenjeni rabi na – dirkališču. Odgovor na vprašanje v uvodu torej lahko slutite, a naj se o primerjavi med športno Daytono in še vedno športnim Street Triplu, obeh v različica R, razpišemo v primerjalnem testu, ki ga boste lahko brali čez kak teden dni ali dva.

Zaenkrat resnična zgodba s parkirišča, kjer sta bila parkirana oba.

Mlada in brhka: “Boš zapeljal en krog?”

Avtor tegale pisanja: “Ja, a s temle?” (pokažem na Tripla)

Ona: “Ne, ta je grd.

Hja. Je upoštevajoč dejstvo, da je slečen motocikel lahko več kot dovolj športen, “pičkohvatnost” vse, kar ostane superšportnemu motociklu? Ne. A vseeno trditev ni daleč od resnice…

19 COMMENTS

  1. streetu manjka fly screen, da pride malo bolj zaključen in ne tista armatura visi nekje v zraku. sicer pa marsikater motor je zelo grd pa je velika uspešnica in tudi ta je, samo ne pri nas.

  2. haha naked neuporaben, ta je pa dobra, kaj a zato ker nima vetrne zaščite, da b i loh gonu 200 čez drn in strn,?????Al kaj že?Sam sem lastnik Z-ja pa me je prefural od Dalmacije,do……tko da nevem kje naj bi bil neuporaben.No ja vsak svoje hvali.