Za nami je 3. etapa na Reliju Dakar. Simon je včerajšnji dan preživel v iskanju nadomestnih delov in popravljanju izredno načetega motorja. Z izjemo črpalke, ki črpa gorivo iz zadnjih dveh rezervoarjev je motor uspešno popravil.

Danes so se tekmovalci spopadli s prvim delom maratonske preizkušnje. Skupno so prevozili kar 733km, od tega 438 tekmovalnih km od Al Duwadime do Al Salamiye. Značilnost maratonske preizkušnje je, da se dirkači ne vrnejo k ekipam, ampak noč preživijo v puščavi, v skupnem šotoru. Na prvem dnevu maratonske preizkušnje je ključno, da se vozilo ne poškoduje preveč, saj je tehnična podpora zelo omejena. Malo za šalo, malo za res – računaš lahko zgolj na vezice in duct tape, s čimer pa Simon sicer dela čudeže.

Simon se je danes uspešno spopadel s puščavo Savdske Arabije. Etapo je zaključil na 6. mesto v razredu Original ter 62. v skupni konkurenci motoristov.

Zaradi pokvarjene zadnje črpalke za gorivo, je moral narediti par postankov, da je prevezal črpalko iz sprednjih na zadnje rezervoarje. S temi težavami se bo spopadal tudi na jutrišnji, drugi polovici maratonske preizkušnje. Računa pa na to, da bo slednjo uspel zamenjati ob koncu jutrišnjega dne, ko se zaključi maratonska preizkušnja.

4. etapa bo tekmovalce peljala od Al Salamiye do Al Hofufa. Gre za še eno dolgo etapo, skupno kar 631km, od tega 299 tekmovalnih. Gre za hitro etapo, ki pa vsebuje kar nekaj navigacijskih pasti. Prav slednje bi lahko Simon izkoristil v svoj prid in tako napadal dobro etapno uvrstitev.

Držimo pesti, da se bo Simon jutri zjutraj tudi fizično počutil bolje in na polno napadel!