nedelja, 23. junija 2024

Gajser in Zanchi Motivirana za Dirko v St. Jean D’Angely

Deli

Čudovito prizorišče St. Jean D’Angely na jugozahodu Francije bo ta vikend gostilo ekipo HRC za tretjo zaporedno dirko in sedmo rundo svetovnega prvenstva v motokrosu 2024.

Po dirki MXGP v Galiciji, kjer se je serija uvrstitev Tima Gajserja na stopničke končala, bo Slovenec upal na boljšo srečo v Franciji, kjer je zmagal v letih 2022 in 2019. Hitrost zanj ni problem, pomembno je le, da vse sestavi v treh dirkah vikenda. Če mu to uspe, ima dobre možnosti, da si povrne rdečo tablico.

V MX2 se je v Galiciji vrnil Ferruccio Zanchi, ki je zaradi poškodbe izpustil prejšnje tri dirke. Mladi voznik je na mehki stezi v Lugu vozil odlično in se veseli dirke v St. Jean, kjer še ni tekmoval. Štarti so bili impresivni in upa na podobne rezultate tudi na kamniti stezi v St. Jean.

Čeprav vremenska napoved za vikend ni najboljša, vendar bo ekipa za progo dobro pripravljena na vse pogoje. Ne glede na vreme bosta Gajser in Zanchi komaj čakala na start in nadaljevanje sezone.

Tim Gajser #243: “Veselim se ponovnega obiska St. Jean. Francija rotira svoja prizorišča za GP, kar je dobro, saj ne dirkamo vedno na isti stezi. Po enoletnem premoru sem prepričan, da bo ta vikend zopet odličen. Tam sem že zmagal in stezo dobro poznam. Upam, da vreme ne bo preveč vplivalo, čeprav napoved ni obetavna. Kljub temu smo v Portugalski pokazali, da se lahko spopademo z vsem, kar se zgodi. Cilj je vrnitev na stopničke in uživanje v dirki.”

Ferruccio Zanchi #73: “Z rezultatom v Galiciji sem bil zadovoljen, saj sem se po nekaj izpuščenih dirkah vrnil na progo. Bilo je solidno in veseli so me bili dobri štarti. Moj cilj je zdaj, da se vsako dirko približam sprednjemu delu polja, kar mislim, da je mogoče, ko dobim več časa na motorju in se bolj udomačim. V St. Jean še nisem dirkal, a na drugih francoskih stezah sem bil uspešen, zato sem navdušen nad tem vikendom.”

Marcus Pereira de Freitas – HRC Generalni direktor MXGP: “Francija bo še en zahteven vikend, vendar smo vsi osredotočeni na doseganje pravih rezultatov. Tim je v Lugu vozil fantastično in lepo je imeti Ferro nazaj v ekipi. Zdaj ciljamo na več v St. Jean D’Angely.”

RaVen
RaVen
Prihaja iz druge dimenzije in je strasten ljubitelj vsega, kar se tiče motorjev. Njegova nezemeljska strast se odraža v vsakem članku s katerimi navdušuje bralce s svojim znanjem in strastjo do motorjev, ter jih popelje na navdihujočo avanturo skozi svet motorističnega adrenalina.

Več novic

Zadnje novice