sreda, 24. julija 2024

Najštevilčnejša dobrodelna vožnja gospodov

Deli

Letošnji, že dvanajsti DGR je bil z lepo vremensko napovedjo in najobsežnejšo organizacijo do sedaj tudi po številu prijavljenih in prisotnih motoristov najbolj obiskan odkar organiziramo ta dogodek.

Distinguished Gentleman’s Ride Ljubljana 2024. Foto: Janez Mandeljc

217 ljubiteljev klasičnih motorjev in uglajene kulture se je zbralo v Češminovem parku v Domžalah. In še en podatek nam pove ogromno. Ti gospodje in gospe, ki podpirajo zdravje moških, ki ozaveščajo in širijo besedo o pomembnosti DGR-ja, s čimer podpirajo raziskave raka na prostati in duševnem stanju moških, prav ti so hkrati tudi dobrodelni, saj smo letos v Sloveniji zbrali več kot 4.000€.

Distinguished Gentleman’s Ride Ljubljana 2024. Foto: Janez Mandeljc

Potrebno pa je ta dogodek postaviti v širšo sliko, saj je bilo podobnih dogodkov na isti dan več kot 950, v več kot 100 državah sveta. Za dober namen se je zbralo več kot 110 tisoč voznikov, skupaj pa se je za raziskave zbralo več kot 6,5 milijona eurov.

Paradno moto vožnjo smo pričeli in zaključili v objemu omenjenega zelenega parka. V mestu, a hkrati z občutkom v naravi, smo kavarno Češmin povsem okupirali. Še vedno se je sem in tja našel kakšen prostor za obiskovalce dogodka, ki so si z zanimanjem ogledovali dvokolesne lepotce in elegantno oblečene voznike. Na vožnji smo se ustavili  pred Mestno hišo v Ljubljani in tam s svojo unikatnostjo poželi iskreno navdušenje s strani Ljubljančanov, obiskovalcev in turistov. Vožnjo smo zaključili tam, kjer smo jo tudi začeli, v Domžalah.

Distinguished Gentleman’s Ride Ljubljana 2024. Foto: Janez Mandeljc

V kratkem programu sta nas najprej pozdravila domžalska županja mag. Renata Kosec in podžupan Borut Ernestl, mi pa smo jima v zahvalo za podporo kot soorganizator dogodka, podarili spominski zaščitni znak dogodka. Umetelne brke, seveda. Ker smo na dogodku želeli izpostaviti tudi odgovorno udejstvovanje na cesti, smo organizirali štart brez alkohola. Pri tej nameri, nas je podprla tudi Pivovarna Laško, skupaj smo pripravili projekt ”Le pravi gentleman vozi 0,0′. Lahko nam verjamete, da so bili nad idejo odgovornega pitja, prisotni več kot navdušeni.

Distinguished Gentleman’s Ride Ljubljana 2024. Foto: Janez Mandeljc

Predstavili so se tudi posamezniki društev npr. predsednik Društva uroloških bolnikov Slovenije, Igor Antauer in predstavnica Slovenskega centra za raziskovanje samomora, Lucija Rojs. Pomembno sporočilo je bilo, da je preventiva tista, ki nam omogoči kvalitetnejše življenje.

Za neljube situacije s prevoznimi sredstvi je s svojo ekipo poskrbela gospa Natalija Jerman iz Moto center Jerman, ki je kot predstavnica svetovnega sponzorja dogodka motociklov Triumph, z nami vsako leto. Po zaključenih podelitvah dobrodelnih brkov so za vse zbrane v parku, v živo zaigrali člani rock’n’roll skupine EightBomb.

Na spletni strani brkonja.si si boste v kratkem lahko ogledali video, celotno fotogalerijo utrinkov iz vožnje, druženja in seveda slavnega in nenadomestljivega slikanja na rdeči preprogi.

Se ponovno srečamo na DGR Ljubljana 2025!

#DGR2024               #GentlemansRide             #SideBySideWorldwide

Press Release
Press Release
"Sporočilo za javnost" je v bistvu promocijsko besedilo športnika, ekipe, podjetja ali organizacije s katerim predstavljajo svojo verzijo realnosti, ki je lahko ali pa ni točna. Sporočila za javnost se izdajajo za namen obveščanja javnosti o dogodku, izdelku ali storitvi z vidika izdajatelja in če se zdi, da imajo informativno vrednost za naše bralce so objavljena na motosvet.com. Preberi več o tem...

Več novic

Zadnje novice